Μια ζεστή φωλιά σε περιμένει στην Βάβλα


Αναζητάς γαλήνη, ηρεμία και θες να ξεφύγεις από την καθημερινότητα και την ρουτίνα της ζωής;

Το Larnaka going out σου βρήκε την λύση αλλά και τον χώρο διαμονής σου για ένα υπέροχο weekend στις κρύες μέρες του χειμώνα.

Μια όμορφη βόλτα στην Βάβλα δεν θα ήταν ποτέ μια άσχημη ιδέα. Η Βάβλα είναι ένα μικρό χωριό στην ορεινή Λάρνακας, κτισμένο με άσπρη πέτρα (πέτρα των Λευκάρων) με έντονα παραδοσιακά χαρακτηριστικά. Είναι κηρυγμένο από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως ως χωριό ειδικού χαρακτήρα και η αρχιτεκτονική του μοιάζει πολύ με το χωριό των Λευκάρων (γειτονικό χωριό).Η Βάβλα είναι κτισμένη σε υψόμετρο 450m και σήμερα αποτελείται μόνο από 40 μόνιμους κατοίκους .

Διαμονή στο Vavla Rustic Retreat

vavla

Το εξαίσιο βραβευμένο αγροτουριστικό κατάλυμα στεγάζεται σε ένα αναπαλαιωμένο κτίριο του 19ου αιώνα και λειτουργεί από το 2012 . Τα πέντε δωμάτια του Vavla Rustic Retreat προσφέρουν πολυτελή και άνετη φιλοξενία, διατηρώντας ταυτόχρονα τον παραδοσιακό και ζεστό χαρακτήρα τους. Το όμορφο κατάλυμα απέχει μόλις 30 λεπτά οδικώς από τις πόλεις της Λευκωσίας και Λάρνακας. Το κατάλυμα παρέχει μια άκρως παραδοσιακή διαμονή που σε κάνει να αναπολείς το παρελθών με το δικό του μοναδικό τρόπο.

Μια υπέροχη ιστορία

vavla1

Κάνοντας μια ανασκόπηση από το παρελθόν του Vavla Rustic Retreat ανακαλήψαμε ότι υπάρχει μια εντυπωσιακή ιστορία. Ένα παραδοσιακό κυπριακό πέτρινο σπίτι, με πλούσια οικογενειακή ιστορία όπου αρχικά χτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα. Το σπίτι έχει περάσει από γενιά σε γενιά, και στη δεκαετία του 1960 η Δέσποινα και ο Μιχαήλ ανέλαβε να ανακαινίσουν τον επάνω όροφο του σπιτιού. Στην συνέχεια όμως το 2008 η Δέσποινα πήρε την πρωτοβουλία και ανακαίνισε όλο το σπίτι με την βοήθεια του προγράμματος Αγροτουρισμού όπου ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2012. Το προνόμιο της παρασκευής του σπιτιού και το άνοιγμα αυτό για τους επισκέπτες έχει πλέον περάσει στον γιο του Μιχαήλ και της Δέσποινας των Αναστάσιο και την σύζυγός του Κέλι.

Μοναδικά Καλύμματα με πινελιές από την αρχαιότητα

vavlakatalima

Τα διαμερίσματα διαθέτουν πέτρινους τοίχους, σαλόνι και έπιπλα αντίκες. Τα υπέροχα καταλύματα έχουν την δυνατότητα προετοιμασίας γευμάτων, κανονική ή μικρή κουζίνα και θέα στην πλακόστρωτη εσωτερική αυλή. Το Vavla Rustic Retreat διατηρεί πάντα την παράδοση από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

(+011 357 96 86 54 04  )      Vavla, Larnaca  7713,Cyprus

    Email: info@vavlarusticretreat.com

 

Γράφει η Xριστίνα Γιώργαλλου

christina-giorgallou_avatar_1473442968-96x96-1



Κύριες Ειδήσεις





Translate »