Με τα φτερά της TUS σε Χάιφα και Τελ Αβίβ


Σαράντα λεπτά από την Κύπρο, βρίσκεται το Ισραήλ, το οποίο τα τελευταία χρόνια αποτελεί μεγάλο πόλο έλξης για τουρίστες από διάφορες γωνιές του πλανήτη. Ένα ταξίδι με την Tus Airways, ήταν αρκετό για να γνωρίσουμε δύο από τις πιο γνωστές πόλεις της χώρας, την Χάιφα και το Τελ Αβίβ. Η κάθε μια αξιοποιεί τον πολιτισμό και την ιστορία με διαφορετικό τρόπο, επενδύοντας στον τουρισμό της, ελπίζοντας σε ακόμη περισσότερους επισκέπτες κάθε χρονιά.

Η TUS Airways 
Τέσσερις εβδομαδιαίες πτήσεις προς την Χάιφα πραγματοποιεί τον Χειμώνα και την Άνοιξη η TUS Airways, ενώ το καλοκαίρι πραγματοποιούνται δύο πτήσεις καθημερινά. Στην περίπτωση του Τελ Αβίβ διεκπεραιώνονται καθημερινά δύο πτήσεις από την Κύπρο ενώ από το Τελ Αβίβ δεν γίνονται πτήσεις το Σάββατο.  Πρόκειται για τη νέα κυπριακή εταιρεία αερογραμμών με βάση το Αεροδρόμιο της Λάρνακας, Tus Airways. Η εταιρεία προσφέρει ένα καινοτόμο μοντέλο αεροπορικών ταξιδιών για τα δεδομένα της περιοχής, με ευέλικτο πρόγραμμα και βολικές ώρες αναχώρησης για τους επιβάτες, νωρίς το πρωί, το μεσημέρι και αργά το βράδυ. Το μήνυμα “Τhe Ultimate Schedule” αποτελεί τη φιλοσοφία της, στοχεύοντας να συνδέσει την Κύπρο με τις γειτονικές χώρες στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω καθημερινών πτήσεων, σε ανταγωνιστικές τιμές.  Ο στόλος της TUS Airways αποτελείται αυτή τη στιγμή, από αεροπλάνα που επιτρέπουν τη γρήγορη επιβίβαση, όπως είναι τα μεσαίου-μεγέθους, 50 θέσεων, Saab2000 και τα 100 θέσεων Fokker100. Τα αεροπλάνα της εταιρείας έχουν τη δυνατότητα να προσγειώνονται και σε δευτερεύοντα αεροδρόμια, εκπληρώνοντας το όραμα της εταιρείας για ένα πρόγραμμα υψηλής συχνότητας πτήσεων, άνετων και οικονομικών προς όλη την περιοχή.

israel1H Χάιφα 
Είναι η πόλη  που αποτελεί πύλη προς το βόρειο Ισραήλ πλούσια σε ιστορία και πολιτισμό. Δίνει επίσης την δυνατότητα στους ταξιδιώτες να πραγματοποιήσουν μονοήμερες εκδρομές στους Αγίους Τόπους, την Άκρα, τη Ναζαρέτ και τη Λίμνη της Γαλιλαίας που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.  Την ίδια ώρα οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν την γραφική πόλη της Χάιφα, που βρίσκεται στις πλαγιές του Όρους Καρμέλ, προσφέροντας πλειάδα αξιοθέατων. Η πόλη-λιμάνι της Μεσογείου με μακρά ιστορία και πολλές επιρροές μιας και έχει κατακτηθεί και ανοικοδομηθεί αρκετές φορές, με την πλειοψηφία της ιστορικής αρχιτεκτονικής της να χρονολογείται από την περίοδο των Οθωμανών και της Βρετανικής Εντολής, έχει πολλά να επιδείξει.Μερικά από αυτά είναι οι κήποι Μπαχάι που συγκαταλέγονται ανάμεσα στα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Μέσης Ανατολής. Η μοναδικότητα του σχεδιασμού τους, που συνδυάζει γεωμετρικά σχήματα και μοναδικές λεπτομέρειες με απόλυτο σεβασμό στο φυσικό και ιστορικό τοπίο, εντυπωσιάζει τους επισκέπτες. Πολλοί από αυτούς επιστρέφουν ξανά και ξανά για να δουν από κοντά τις αλλαγές στις εποχές και να ξαναζήσουν τη γαλήνια ηρεμία και την ανάταση στο πνεύμα που προσφέρουν οι κήποι.

israel2
O θρησκευτικός τουρισμός 
Ο θρησκευτικός τουρισμός αποτελεί ένα δυνατό εργαλείο για την πόλη. Το 36% των κατοίκων της πόλης είναι Χριστιανοί και το 65% μουσουλμάνοι. Είτε είσαι θρήσκος είτε όχι, δεν μπορείς να παραλείψεις μια επίσκεψη στην ορθόδοξη Εκκλησία της Αναγγελίας καθώς επίσης και τον Καθολικό Ναό της Αναγγελίας, οι γραφές του χρονολογούνται κατά τον τέταρτο και πέμπτο αιώνα μ.Χ. Σύμφωνα με την παράδοση, το κτίριο αναγνωρίζεται ως το σπίτι της Άγιας Οικογένειας. Γεγονός που το κάνει ένα από τα πιο σημαντικά ιστορικά αλλά και θρησκευτικά σημεία της πόλης.
israel3
Ρυθμοί αναβάθμισης 
Τα τελευταία χρόνια, το γραφείο τουρισμού, προωθεί την αναβάθμιση και αναγέννηση της πόλης δίνοντας χώρο στους νέους. Καλλιτέχνες, νέοι επαγγελματίες, σεφ και άλλοι προχωρούν στην δημιουργία νέων χώρων, δίνοντας νέα μορφή στα μαγαζιά της περιοχής, που «υποφέρουν» μετά την δημιουργία των διάφορων εμπορικών κέντρων. Τα καφέ αλλάζουν και γίνονται μοντέρνα κρατώντας ταυτόχρονα το διαχρονικό στυλ των κτιρίων. Οι σεφ δίνουν μια γκουρμέ νότα στο παραδοσιακό φαγητό και οι καλλιτέχνες βρίσκουν ένα σπίτι για τις δημιουργίες τους.
israel4
Το Τελ Αβίβ
Το Tel Aviv αποτελεί μια πόλη που σφύζει από ζωή, με τον μοναδικό παλμό και την ενέργεια της να εκπέμπει όλο το 24ωρο. Κάποιοι την ονομάζουν η «Νέα Υόρκη της Ανατολής», ενώ οι New York Times της έχουν δώσει τον χαρακτηρισμό  «Mediterranean Capital of Cool». Συνδυάζει τις Μεσογειακές ακτές με μοναδική νυχτερινή ζωή, μια ακμάζουσα πολιτιστική σκηνή, απίστευτο φαγητό και αναγνωρισμένη απ την UNESCO αρχιτεκτονική. Αυτό όμως που την χαρακτηρίζει είναι η κοσμοπολίτικη αύρα και ο ανοιχτός χαρακτήρας που αποπνέει.Ως η δεύτερη σε μέγεθος πόλη του Ισραήλ, αποτελεί τη οικονομικό και τεχνολογικό κέντρο της χώρας. Δεκάδες εταιρείες έχουν ως βάση τους την πόλη, καθώς επίσης και καινοτόμες επιχειρήσεις τεχνολογίας αιχμής, των γνωστών start ups.Κατά την διάρκεια όλης της χρονιάς, η πόλη φιλοξενεί επίσης διάφορα festivals, από μουσικά μέχρι εικαστικά δρώμενα, μεγάλες συναυλίες και διοργανώσεις, προσελκύοντας έτσι ακόμη περισσότερους επισκέπτες. Πόλης έλξης αποτελούν ακόμη, τα μεγάλα κέντρα διάσημων τεχνολογικών εταιρειών καθώς επίσης και τα διάσημα εμπορικά κέντρα της πόλης.

israel5



Κύριες Ειδήσεις





Translate »