Κινηματογράφος – Όλες οι πρεμιέρες, τα τελευταία νέα και «τι παίζει» στις αίθουσες.


Πηγή: checkincyprus.com

Πρεμιέρα για την ταινία “Honest Thief”

Ο Liam Neeson υποδύεται έναν ληστή τραπεζών -και πρώην πεζοναύτη- ο οποίος αποφασίζει να παραδοθεί στην αστυνομία με σκοπό να “εξαγοράσει” την ελευθερία του και μια μικρότερη ποινή, ώστε να μπορέσει να ζήσει ήρεμα το υπόλοιπο της ζωής του με την γυναίκα που αγαπά.

Όταν όμως καταδεικνύει στις αρχές που είναι τα λεφτά που έχει κλέψει όλα αυτά τα χρόνια, οι δύο διεφθαρμένοι αστυνομικοί που ανέλαβαν την υπόθεσή του, αποφασίζουν να τα πάρουν οι ίδιοι τους. Έτσι, βρίσκεται σε μια πλεκτάνη εναντίον του και θα πρέπει να ξαναβρεί τα παλιά του ένστικτα για να καθαρίσει το όνομά του, μια και καλή.

Κάνοντας αυτό που ξέρει καλά από εποχής “Taken”, ο Liam Neeson ξανά σε ένα ρόλο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του, βρίσκει και να σκοτώνει αυτούς που προσπαθούν να του τη “φέρουν” πισώπλατα. Στην ταινία δράσης “Honest Thief” που υπογράφει σεναριακά και σκηνοθετικά ο Mark Williams, συμμετέχουν επίσης οι Kate Walsh, Robert Patrick και Jeffrey Donovan.

Πρεμιέρα για την ταινία “Let Him Go”

Ένας σερίφης που έχει πλέον βγει στη σύνταξη, ο George Blackledge (Kevin Costner) και η σύζυγός του Margaret Blackledge (Diane Lane), θρηνούν ακόμη τον αδικοχαμένο τους γιο, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο ύστερα από ένα ατύχημα με άλογο.

Λίγα χρόνια μετά το τραγικό συμβάν, το βάρος που κουβαλάνε οι κεντρικοί ήρωες θα γίνει ακόμη μεγαλύτερο, καθώς η χήρα που άφησε πίσω ο γιος τους αποφασίζει ξαφνικά μέσα στη νύχτα να φύγει, ακολουθώντας τον νέο της σύζυγο χωρίς να δώσει εξηγήσεις, παίρνοντας μάλιστα μαζί της και το μικρό της παιδί. Οι ενδείξεις γύρω από την αναπάντεχη φυγή του νεότερου ζευγαριού κάνουν την κατάσταση να φαίνεται εξαιρετικά ύποπτη και να μη μοιάζει καθόλου με αυθόρμητη πράξη ρομαντισμού.

Ο πατριός του εγγονού τους, είναι ύποπτα προσκολλημένος με τη μυστηριώδη οικογένειά του, η οποία κατοικεί στη Βόρεια Ντακότα και ζει υπό άγνωστες συνθήκες. Αυτή η ανεξήγητη μυστικότητα γύρω από την άγνωστη οικογένεια και μερικές υποψίες ενδοοικογενειακής βίας, θα αναγκάσουν το πρεσβύτερο ζευγάρι να αφήσει την ασφάλεια του σπιτιού του στα βουνά της Μοντάνα και να ξεκινήσει την αναζήτηση του εγγονού του. Ως χρέος απέναντι στον εκλιπόντα, αλλά και σαν ύστατη πράξη αγάπης μεταξύ τους.

Ενώ το πένθος της απώλειας δεν έχει ακόμη καταλαγιάσει, αυτή η αναζήτηση θα τους φέρει αντιμέτωπους με ένα μεγάλο μυστικό και θα τους οδηγήσει στο κατώφλι της επικίνδυνης οικογένειας που ζει μακριά από τον πολιτισμό και υπακούει στη μητριαρχική φιγούρα της Blanche Weboy (Lesley Manville), η οποία θα τους αναγκάσει να δώσουν μάχη για τη ζωή τους.

Η ταινία “Let Him Go” σε σενάριο και σκηνοθεσία Thomas Bezucha, είναι ένα απρόσμενο, αγωνιώδες δράμα χαρακτήρων που διαδραματίζεται στη σύγχρονη Αμερικάνικη Δύση, βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του Larry Watson.

Μια ιστορία για τη δύναμη των δεσμών αίματος, για την αναγκαιότητα της θυσίας και για την προσωπική εξιλέωση μέσα από τον αγώνα για όσους αγαπάμε. Μία ανθρωποκεντρική, γλυκόπικρη μπαλάντα, με φιλοσοφία νέο-γουέστερν και έντονα στοιχεία σασπένς, τοποθετημένη στις αρχές της δεκαετίας του ’60, με τους Kevin Costner και Diane Lane να ενώνουν εκ νέου τις δυνάμεις τους μετά το “Man of Steel”.

Προβολή της ταινίας “Η Κρυφή Γοητεία της Μπουρζουαζίας”

Η ταινία μας μεταφέρει στα πλούσια προάστια του Παρισιού. Εκεί, έξι μεγαλοαστοί, ανάμεσα τους και ο πρέσβης μιας λατινοαμερικανικής χώρας, βρίσκονται σε μια πολύ περίεργη κατάσταση. Προσπαθούν να δειπνήσουν και να ολοκληρώσουν ένα γεύμα, αλλά συνεχώς οι προσπάθειές τους αναστέλλονται από μια σειρά περίεργα, κωμικοτραγικά (άλλα αληθινά κι άλλα φανταστικά), γεγονότα, που παρεμβάλλονται στην πορεία τους.

Μια σουρεαλιστική φάρσα του Luis Buñuel, που του χάρισε το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, καθώς και το βραβείο καλύτερης ταινίας της Γαλλικής Ένωσης Κριτικών. Ανήκει στην τελευταία δημιουργική περίοδο του μεγάλου Ισπανού υπερρεαλιστή σκηνοθέτη, κατά την οποία ολοκλήρωσε αρκετές γαλλόφωνες ταινίες.

Η “Κρυφή Γοητεία της Μπουρζουαζίας” θα προβληθεί από την Κινηματογραφική Λέσχη Λεμεσού στο σινεμά Ρίο Λεμεσού, τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, στις 20.15.

Προβολή της ταινίας “Lara”

Είναι τα 60α γενέθλια της Lara και έχει κάθε λόγο να γιορτάσει: ο γιός της, Viktor δίνει το πιο σημαντικό κονσέρτο πιάνου στην καριέρα του.

Η Lara είναι εκείνη που σχεδίασε και διαμόρφωσε όλη την μουσική του πορεία. Ο Viktor, όμως, έχει εξαφανιστεί και τίποτα δε δείχνει πως η Lara είναι ευπρόσδεκτή σε αυτήν του την παράσταση. Εκείνη, όμως, έχει τα δικά της σχέδια. Αγοράζει όλα τα εισιτήρια που δεν έχουν ακόμα διατεθεί και τα μοιράζει σε όποιον γνωρίζει για να κάνει επιτυχημένη αυτή τη βραδιά. Γρήγορα όμως τα σχέδια της εκτροχιάζονται, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Jan-Ole Gerster, σκηνοθέτη του “Oh Boy”.

Η ταινία θα προβληθεί στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του “Weeks of German Language”. Διοργανώνουν οι Πρεσβείες της Αυστρίας, Γερμανίας, Ελβετίας και το Ινστιτούτο Γκαίτε στην Κύπρο. Είσοδος ελεύθερη (Απαραίτητη η προεξασφάλιση δελτίων εισόδου).

The War with Grandpa

Ο Peter και ο παππούς του, Ed, είναι πολύ αγαπημένοι και δεμένοι μέχρι που… ο δεύτερος του θα μετακομίσει στο σπίτι της οικογένειάς του και θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει το πιο μεγάλο κεκτημένο του, το δωμάτιό του!

Ο Peter, όμως, δεν το βάζει κάτω και επινοεί με τους φίλους του φάρσες για να τον διώξει! Αλλά και ο παππούς του δεν παραδίνεται εύκολα… Ένας πόλεμος είναι προ των πυλών!

Σχεδόν 40 χρόνια μετά τον “Ελαφοκυνηγό”, ο Robert De Niro και ο Christopher Walken συναντιούνται ξανά στη μεγάλη οθόνη στην κωμωδία “The War with Grandpa” του Tim Hill. Στο ρόλο του εγγονού, ο Oakes Fegley. Στην ταινία συμμετέχουν επίσης η Uma Thurman και η Jane Seymour.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »