Καρναβαλική παρέλαση στη Λάρνακα…δεν το ζητούμε το απαιτούμε


Γράφει το City of Larnaka

Αναμφίβολα η Λεμεσός αποτελεί τον Βασιλιά του καραναβαλιού στην Κύπρο και σίγουρα καμια πόλη δεν μπορεί να φτάσει το επίπεδο του, καθώς πρόκειται για ένα event το οποίο είναι ριζωμένο στην κουλτούρα της πόλης εδώ και χρόνια.

Παρόλα αυτά τα τελευταία χρόνια έχου δει Δήμους (μικρούς και μεγάλους) να οργανώνουν τη δική τους παρέλαση οι οποίες κυρίως ανταποκρίνονται στα μικρά παιδιά. Αγλατζιά, Πάφος, Σωτήρα, Παραλίμνι, Κόρνος, είναι μερικοί από τους Δήμους/Κοινότητες που τα τελευταία χρόνια έβαλαν το καρναβάλι στη ζωή τους. Πέρυσι μικρό καρναβάλι για πρώτη φορά διοργάνωσε και ο Κόρνος. Για να μην παρερμηνευτεί το άρθρο δεν μιλάμε για το επίπεδο Λεμεσού.

Πέρυσι με δική μας παρέμβαση διοργανώθηκε την τελευταία στιγμή ένα μικρό καρναβαλίστικο πάρτι στις Φοινικούδες, μπροστά από την κεντρική εξέδρα. Παρά το τελευταίο της στιγμής η εκδήλωση μάζεψε λίγο κόσμο, αν και η ώρα που είχε τεθεί (20:00) δεν ήταν η πιο κατάλληλη.

Η δική μας άποψη είναι πως θα μπορούσε ο Δήμος μας να διοργάνωνε μια καρναβαλική παιδική παρέλαση όπου θα έδινε την ευκαιρία στον κόσμο της πόλης που δεν θέλει να πάει Λεμεσό, να πέρασει μια όμορφη ημέρα στην πόλη μας. Θεωρούμε ότι κάτι τέτοιο δεν θα έχει απαγορευτικό κόστος καθώς μια απλή διέλευση ή η μετατροπή των Φοινικούδων σε ένα Open Carnival Daily Party με μουσική δεν θα θα έδινε την ευκαιρία τόσο στους δημότες (μικρούς και μεγάλους) να ξεφύγουν χωρίς επιπλέον κόστος (έξοδα να πάνε Λεμεσό) και στις επιχειρήσεις να κερδίσουν ακόμη μια καλή ημέρα για τη λειτουργία τους.

Η δική μας πρόταση λοιπόν προς το Δήμο είναι να διοργανωθεί μια παιδική παρέλαση ίσως και με τη συνεργασία νηπιαγωγείων και οργανωμένων συνόλων και μετά με καρναβαλίστικη μουσική οι Φοινικούδες να φιλοξενήσουν ένα ολοήμερο καρναβαλίστικο πάρτι και να γίνει θεσμός στην πόλη τα επόμενα χρόνια.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από περσινές παρελάσεις σε Δήμους μικρότερους από τη Λάρνακα….Αν αυτοί έκαναν εμείς γιατί ΟΧΙ….Δεν το ζητούμε το απαιτούμε

Δήμος Παραλιμνίου

Image result for καρναβαλι παραλιμνι 2015

Image result for καρναβαλι παραλιμνι 2015

 

Δήμος Σωτήρας

DSC01305

a8

 

Δήμος Πάφου

o-dimos-pafou-anakoinose-to-programma-tou-karnavaliou pafitiko-karnavali-2016



Κύριες Ειδήσεις





Translate »