Κακοκαιρία «Ελπίς»: Σε ισχύ προειδοποίηση για βροχές και καταιγίδες


Με βροχές και καταιγίδων συνεχίζει την απέλασή στην Κύπρο του το καιρικό σύστημα «Ελπίς».

 

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε το χθες το απόγευμα κίτρινη προειδοποίηση για συνδυασμό παρατεταμένων βροχών και πιθανόν ισχυρών μεμονωμένων καταιγίδων που τέθηκε από τα ξημερώματα της Τρίτης (25/01) μέχρι τις 16:00 το απόγευμα.

Η συνολική βροχόπτωση είναι πιθανό τοπικά να ξεπεράσει τα 55 χιλιοστά το 24ωρο.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι παρατεταμένα και έντονα. Σταδιακά μέχρι αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί αισθητά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4 με 5 μποφόρ και στα προσήνεμα μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ για να καταστούν αργότερα κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι 4 και παροδικά μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ψηλότερα ορεινά θα υπάρχει παγετός.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και πιθανό να πέσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ αλλά αρχικά στα προσήνεμα παράλια, μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι κυματώδης αλλά σταδιακά θα καταστεί ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στον 1 βαθμό στο εσωτερικό, στους 7 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 4 στα υπόλοιπα παράλια και στους -7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά, στα ημιορεινά και σε υπήνεμες περιοχές του εσωτερικού θα σχηματιστεί παγετός.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως τις απογευματινές και βραδυνές ώρες. Στα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, για να κυμανθεί αισθητά πιο κάτω από τους κλιματικούς μέσους όρους.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, που δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο.

Το ύψος του χιονιού στην πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 51 εκατοστά.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »