Θετικές οι εντυπώσεις του έργου «ΑΨΙΝΘΙΟΝ = ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ» της Μαίης Σεβαστοπούλου


Με ένα συγκλονιστικό σύγχρονο νεοελληνικό έργο που για πρώτη φορά  παρουσιάζεται από Κυπριακό θέατρο έδωσε την πρεμιέρα του το περασμένο Σάββατο το Θέατρο ΣΚΑΛΑ – το έργο Αψίνθιον = Δηλητήριο της ηθοποιού και συγγραφέως Μαίης Σεβαστοπούλου. Σε μια κατάμεστη αίθουσα όπου όλοι οι θεατές με κομμένη την ανάσα παρακολούθησαν τις συγκλονιστικές ιστορίες των 4 κοριτσιών βγαλμένες όλες απ’ τη καθημερινότητα μας. Η ευρηματική σκηνοθεσία, οι συγκλονιστικές ερμηνείες, το λιτό κ απέριττο σκηνικό, οι μοντέρνες χορογραφίες και η εξαίρετη μουσική, συνέβαλαν στην εξαιρετική επιτυχία της παράστασης.

Μια παράσταση που εκθέτει την κοινωνία μας στα δηλητήρια της. Μια σύγχρονη σκιαγράφηση των σκιών της κοινωνίας που συχνά γίνονται πηχυαίοι τίτλοι στις εφημερίδες και εμείς «πέφτουμε από τα σύννεφα»- Ομοφυλοφυλία, – Μετανάστευση, – Ναρκωτικά, – Αιμομιξία. Αλλά συμβαίνουν στις γειτονιές μας κ ίσως και στα σπίτια μας.

Το έργο 

Τέσσερα  νέα κορίτσια πεθαίνουν με θάνατο βίαιο. Συναντιούνται στο

επέκεινα όπου Θα βρίσκονται για πάντα. Προσπαθούν να γνωριστούν περιγράφοντας η καθεμιά τους τη δύσκολη ζωή τους και το σκληρό τους θάνατο. Ανάμεσα στους μονολόγους τους, διάλογοι που ελπίζουν να τις φέρουν πιο κοντά να νιώσουν τη ζεστασιά που δεν είχαν την τύχη να εισπράξουν όσο ζούσαν.

Ένα έργο που καταδεικνύει τα κενά της κλειστής επαρχιακής κοινωνίας, τη μη αποδοχή του Άλλου, τα ένοχα πάθη και τις συμφορές τους, την έλλειψη επικοινωνίας, στοργής, αγάπης, την επικράτηση του εγώ χωρίς να εκτιμηθούν οι παράπλευρες απώλειες. Τέσσερις ηρωίδες βρίσκονται σε μια δύνη προσπαθώντας να γίνουν αποδεκτές από ένα κοινωνικό σύνολο. Όλες είναι βεβαρυμμένες από ένα σκοτεινό παρελθόν  και όλες ζητούν την αποδοχή.

Τοποθετημένες σ΄ένα μεταφυσικό χώρο, μετά θάνατον ανακαλούν τη ζωή τους και τον επώδυνο άδικο θάνατό τους. Η παράσταση θα λάβει υπόψιν το μεταφυσικό στοιχείο της μεταθάνατον αφήγησης – εξομολόγησης των τεσσάρων ηρωίδων αλλά και την πραγματική σκληρή αλήθεια που περικλείουν οι αφηγήσεις τους. Μια παράσταση για ένα έργο ποιητικό και συνάμα σκληρό «ως Αψίνθιον».

Το έργο έχει ανεβεί στο Θέατρο «Αγγέλων Βήμα» (2012) και στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού θεάτρου (2007).

Σκηνοθεσία : Μόνικα Μελέκη.

Μουσική : Λευτέρης Μοσχοβίας.

Σκηνικά-Κοστούμια : Γιώργος Αχιλλέως.

Χορογραφίες/Κινησιολογία : Ρόζα-Μαρία Πάντζη.

Σχεδιασμός Φωτισμού : Miroslav Stanchev.

Ηθοποιοί : Ελένη Οροκλινιώτη, Αριάνα Ιωάννου, Μαρία Μουστάκα,

Χρυστάλλα Καλλένου.

Συμμετέχει (χορός) : Ρόζα Μαρία Πάντζη

Παραστάσεις : Κάθε Σάββατο – 8.30 μ.μ. και κάθε Κυριακή – 6.30 μ.μ.

(μέχρι 11 Μαρτίου 2018) Παττίχειο Θέατρο «ΣΚΑΛΑ»

Πληροφορίες/Κρατήσεις : τηλ. 24652800/1 – 99490102

Μέγας θεσμικός χορηγός : Θ.Ο.Κ.

Πάγιοι Χορηγοί : Δήμος Λάρνακας, Α.Η.Κ.

Χορηγός Επικοινωνίας : ΡΙΚ, Scala Times.

 

Τακτικές Παραστάσεις κάθε Σάββατο – 8.30 μ.μ. & Κυριακή 6.30 μ.μ.

Παττίχειο θέατρο «ΣΚΑΛΑ»



Κύριες Ειδήσεις





Translate »