Θερινό σινεμά με ποιοτικές ταινίες στη Λάρνακα


Θερινές προβολές ταινιών πρόσφατης παραγωγής, αλλά και κλασικών, διοργανώνει από την Τετάρτη 5 Ιουνίου και κάθε Τετάρτη στις 8.30μ.μ. η  Κινηματογραφική Λέσχη Λάρνακας-Αμμοχώστου, στον Κήπο του Μουσείου Πιερίδη. 

 

 

Η αρχή γίνεται στις 5 Ιουνίου με το ντοκιμαντέρ του Λευτέρη Χαρίτου «DolphinMan» (2017). Ένα βιωματικό ταξίδι στο νερό, από την Κάρπαθο ως τις Μπαχάμες, που μεταφέρει την ομορφιά που είδε ο Μαγιόλ στη θάλασσα, το επείγον μήνυμά του για την προστασία της αλλά και την εμπειρία της επανασύνδεσης του ανθρώπου με το υγρό στοιχείο. Ο Ζακ Μαγιόλ είναι ο θρυλικός δύτης που αποτέλεσε έμπνευση για την ταινία «Το Απέραντο Γαλάζιο». Η ταινία είναι παραγωγής Ελλάδας, Γαλλίας, Ιταλίας, Καναδά και Ιαπωνίας.

Στις 12 Ιουνίου προβάλλεται η δανική ταινία «The Guilty» (2018) του Γκούσταβ Μέλερ, που προβλήθηκε στο πρόσφατο Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες- Κύπρος 2019. Ο Γιάκομπ Σέντεργκρεν υποδύεται έναν υποβαθμισμένο αστυνομικό, που υπηρετεί ως τηλεφωνητής στα επείγοντα περιστατικά και απαντάει τηλεφωνήματα ρουτίνας και κλήσεις για βοήθεια σε μια βάρδια που μοιάζει τυπική. Μέχρι που η κλήση μιας γυναίκας που πιθανόν έχει απαχθεί θα δώσει στη βραδιά μια αναπάντεχη τροπή.

Στις 26 Ιουνίου προβάλλεται η αμερικανική ταινία «Η Διαπαιδαγώγηση της Κάμερον Ποστ»(The Miseducation of Cameron Post- 2018) της ιρανοαμερικανής Ντεζιρέ Ακαβάν. 1993. Η Κάμερον οδηγείται σε ένα χριστιανικό κέντρο «θεραπείας» γκέι εφήβων όταν ο φίλος της την πιάνει να ερωτοτροπεί με ένα κορίτσι κατά τη διάρκεια ενός σχολικού χορού. Εκεί, παρά τις εξοντωτικές ψυχολογικά συνθήκες, η νεαρή θα δημιουργήσει μια πολυπόθητη νέα οικογένεια. Η Κλόε Γκρέις Μόριτζ («Hugo», «Kick-Ass») πρωταγωνιστεί σ’ έναν τρυφερό ύμνο στη διαφορετικότητα και την αισιοδοξία, που κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο  Σάντανς.

Στις 3 Ιουλίου σειρά παίρνει το γαλλικό ντοκιμαντέρ της Ανιές Βαρντά και του JR «Faces Places» (2017) που κέρδισε το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ Καννών. Είναι ένα ζωηρό, αισιόδοξο road movie , με πρωταγωνιστές την Βαρντά και τον 33χρονο διεθνώς αναγνωρισμένο Γάλλο φωτογράφο και εικαστικό JR. Οι δυο τους διασχίζουν την επαρχία της Γαλλίας με ένα φορτηγάκι-φωτογραφικό θάλαμο. Συναντώντας καθημερινούς ανθρώπους, δημιουργούν τα γιγάντια πορτρέτα τους και, «αναρτώντας» τα σε δημόσιους χώρους, επεμβαίνουν δημιουργικά στο τοπίο.

Στις 10 Ιουλίου προβάλλεται η ταινία του Βόλγκανγκ Φίσερ «Styx» (2018), γερμανικής και αυστριακής παραγωγής. Η Σουζάνε Βολφ ενσαρκώνει την Ρίκε, μια Ευρωπαία γιατρό στο τμήμα των Επειγόντων Περιστατικών αποφασίζει να εκπληρώσει το όνειρό της, να σαλπάρει με ιστιοπλοϊκό στον Ατλαντικό Ωκεανό. Στο ταξίδι της έρχεται αντιμέτωπη μ’ ένα αλιευτικό γεμάτο μετανάστες, το οποίο μετά από μία καταιγίδα βρίσκεται σε κίνδυνο.

Στις 17 Ιουλίου σειρά παίρνει η ταινία του Τέρι Γκίλιαμ «Ο άνθρωπος που σκότωσε τον Δον Κιχώτη» (2018). Ο αγαπημένος Βρετανός παραμυθάς ολοκλήρωσε την ταινία μετά από 30 χρόνια προσπαθειών. Πρωταγωνιστής είναι ένας σκηνοθέτης διαφημιστικών που συναντά έπειτα από χρόνια τον άνθρωπο που είχε ενσαρκώσει τον Δον Κιχώτη σε μια παλιά του ταινία, ο οποίος πιστεύει πως είναι ο ήρωας του Θερβάντες κι εκείνος ο πιστός του ακόλουθος Σάντσο Πάντσα. Παίζουν οι Άνταμ Ντράιβερ,  Όλγκα Κιριλένκο και Τζόναθαν Πράις.

Η ινδική ταινία του Σουμπασίς Μπουτιανί «Hotel Salvation» (2016) προβάλλεται στις 24 Ιουνίου. Ένας ηλικιωμένος αποφασίζει ξαφνικά να εγκαταλείψει το σπίτι του και να ταξιδέψει μαζί με το γιο του στο μυθικό Βαρανάσι προκειμένου να αφήσει στην ιερή αυτή πόλη την τελευταία του πνοή.

Η πρόσφατη ταινία του Γκας Βαν Σαντ «Μην ανησυχείς, δεν θα φτάσει μακριά με τα πόδια» (Don’t Worry he won’t Get Far on Foot- 2018) προβάλλεται στις 31 Ιουλίου. Ο Τζον Κάλαχαν έχει έφεση στο μαύρο χιούμορ και …τον αλκοολισμό. Μετά από ένα ατύχημα θα μείνει καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι. Στο ταξίδι της επιστροφής από τον απόλυτο πάτο, ο Κάλαχαν βρίσκει την ομορφιά στον παραλογισμό της ανθρώπινης ύπαρξης μέσα από την τέχνη. Παίζουν οι Χοακίν Φοίνιξ, Τζόνα Χιλ, Ρούνεϊ Μάρα.

Στις 17 Αυγούστου σειρά παίρνει η κωμική περιπέτεια του Ισλανδού Μπένεντικτ Έρλινγκσον «Woman at War» (2018), του τιμήθηκε με το Βραβείο LUX του Ευρωκοινοβουλίου, με τους Χαλντόρα Γκεϊρχασντότιρ, Γιόχαν Σίγκουρντσον, Γιορούντουρ Ράγκναρσον. Η οικο-ακτιβίστρια Χάλα, πίσω από την «κανονική» της ζωή ως διευθύντριας χορωδίας, κηρύττει πόλεμο σε μία τοπική βιομηχανία αλουμινίου, για να εμποδίσει την καταστροφή του περιβάλλοντος στη χώρα της. Ρισκάρει τα πάντα για να προστατέψει τα ορεινά μέρη της Ισλανδίας, αλλά η κατάσταση ανατρέπεται όταν δέχεται την απρόσμενη άφιξη ενός ορφανού στη ζωή της.

Το αμερικανικό ντοκιμαντέρ «Rumble: The Indians Who Rocked the World» (2017) των Κάθριν Μπέινμπριτζ και Αλφόνσο Μαγιοράνα προβάλλεται στις 21 Αυγούστου. Εξετάζει το ρόλο των Ινδιάνων στη σύγχρονη μουσική ιστορία και πως συνέβαλαν στη μουσική σκηνή με τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε.

Στις 28 Αυγούστου σειρά παίρνει το ιαπωνικό «Shoplifters» (2018) του Χιροκάζου Κορίντα. Μια οικογένεια που επιβιώνει με εποχικές δουλειές και μικροκλοπές καταστημάτων στο Τόκιο αναλαμβάνει τη φροντίδα ενός μικρού κοριτσιού. Η σύλληψη του μεγαλύτερου τους γιου θα φέρει στην επιφάνεια κρυμμένα μυστικά που θα διασαλεύσουν τις σχέσεις τους.

Τον Σεπτέμβριο, οι θερινές προβολές περιλαμβάνουν αφιέρωμα στον Φεντερίκο Φελίνι με τις ταινίες «» (1963) στις 4 Σεπτεμβρίου και «La Dolce Vita» (1960) στις 11 Σεπτεμβρίου, με την οποία πέφτει και η αυλαία του προγράμματος προβολών.

Γενική Είσοδος | Tickets: €5 /€3 (μέλη | members)

www.larnakacinema.com
www.facebook.com/larnakacinema

Πηγή: downtown



Κύριες Ειδήσεις





Translate »