“Η Χώρα της Νοσταλγίας”, από μια νέα μουσική ομάδα της πόλης μας


Ένα ποτήρι ούζο, μια ματιά στο απέραντο γαλάζιο και μια γλυκιά πενιά απ’ το μπουζούκι του Γιώργου….

Χρώματα, αρώματα το νησί κι ο ήλιος όλα όσα βρίσκεις στη «Χώρα της Νοσταλγίας», μια μουσική σύνθεση με την οποία ο Γιώργος Δημητρίου κάνει το ντεμπούτο του ως συνθέτης. Έχουν προηγηθεί επανεκτελέσεις ορχηστρικών κομματιών (Kumsalda Dans, Bouzouki & Ouiski) και πλέον ως ώριμος καρπός της μακροχρόνιας αγάπης για τη μουσική, έρχεται η «Χώρα της νοσταλγίας» να αποκαλύψει τη δεξιοτεχνία και τον οίστρο του καλλιτέχνη.

Πρόκειται για μια σύνθεση βασισμένη σε δύο μέρη όπου ο ρυθμός γίνεται από χασάπικο σε χασαποσέρβικο και το μπουζούκι κυριολεκτικά «καρδιοχτυπά» στα χέρια του μουσικού. Οι χορδές ταλαντεύονται βαθιά στις ρίζες της ελληνικής παράδοσης και ο χορός ζωντανεύει αυθεντικά. Στάσου στην άκρη του γιαλού, βύθισε το βλέμμα σου στο μπλε και άσε το μπουζούκι να σου μάθει τα βήματα.

 

Σύνθεση-Ενορχήστρωση-Παραγωγή: Γιώργος Δημητρίου

Επιμέλεια Παραγωγής-Ενορχήστρωση: Ευθύβουλος Θεοχάρους

Κινηματογράφηση και Επεξεργασία βίντεο: CINETOPIA-Αντρέας Κυριακίδης

Σκηνοθεσία: STUDIO KARAMANOS-Λούκας Καραμάνος

Ηχογράφηση-Μίξη-Μάστερ: EFTHIVOULOS THEOCHAROUS MUSIC PRODUCTIONS Ηχογράφηση κρουστά και κοντραμπάσου: NICOLAS DIMAS MUSIC PRODUCTIONS Ηχογράφηση κιθάρες: ΚSTUDIO-Κωνσταντίνος Κωνσταντή

Χορογραφία: NDC-NICOSIA DANCE CENTER- Αντρέας Σωτηρίου και Χριστιανα Κόνιζου Έπαιξαν οι μουσικοί: Μπουζούκι: Γιώργος Δημητρίου

Πιάνο: Ευθύβουλος Θεοχάρους

Κιθάρα: Κωνσταντίνος Κωνσταντή

Κοντραμπάσο: Μιχάλης Μέσσιος

Κρουστά: Ρόδος Παναγιώτου

Θερμές ευχαριστίες: ΑLMYRA HOTEL για την φιλοξενεία, Οργανοποιείο Σάββας Μιλτιάδου για το υπέροχο όργανο και τέλος τους καλεσμένους στο βίντεο Χρυστάλλα Χατζηνικολή, Ντανιέλλα Καστάνο, Μαρία Κόνικκου, Χριστίνα Λάμπρου και Batya Aviram.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »