Η νέα εναλλακτική παράσταση PUNCTUM ΙΙ


Μετά την sold out παράσταση Punctum το 2017 η δημιουργική πλατφόρμα Once In a Blue Moon παρουσιάζει την νέα εναλλακτική παράσταση PUNCTUM ΙΙ η οποία θα λάβει χώρα σε ένα παλιό αρχοντικό σπίτι στην Λάρνακα.

 

Οι θεατές που σε κάθε performance δεν θα υπερβαίνουν τους 15 καλούνται σαν αόρατοι παρατηρητές να βιώσουν μια στιγμή από την ιδιωτική ζωή κάποιου άλλου. Δεν υπάρχει αφήγηση ή ιστορία. Το κοινό καλείται να περιπλανηθεί στον χώρο, να παρατηρήσει και να φανταστεί ο ίδιος την ιστορία ή ιστορίες που μπορεί να κρύβονται στο κάθε δωμάτιο.

 

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Σε μια διαφορετική προσέγγιση από την περσινή παράσταση το PUNCTUM II εξετάζει το εξής: Κατά την διάρκεια της νύχτας η ζωή των ανθρώπων μετατίθεται από το δημόσιο χώρο στο ιδιωτικό, από το εξωτερικό στο εσωτερικό όπου όλα αναπόφευκτα γίνονται πιο μυστηριώδης. Κάποιοι λένε ότι οι άνθρωποι τείνουμε να μην εκθέτουμε πότε τον πραγματικό εαυτό μας αλλά μάλλον μεταμορφωνόμαστε σε αυτό που θα θέλαμε να είμαστε και το πώς θα θέλαμε να μας βλέπουν οι άλλοι. Έτσι φτάνουμε να μοιάζουμε με οποιονδήποτε άλλον εκτός από τον εαυτό μας.  Όμως πίσω από κλειστές πόρτες εκεί εμφανίζεται ο αληθινός μας εαυτός.

 

Τι συναισθήματα μπορείς να βιώσεις παρατηρώντας μια στιγμή από την ιδιωτική ζωή του γείτονα , του φίλου σου ή κάποιου άγνωστου; Πώς θα ένιωθες αν γινόσουν μάρτυρας του πραγματικού του εαυτού;

 

Ο όρος punctum:

Στο Camera Lucida (1982) ο Barthes δημιουργεί τον νέο όρο το “punctum”, στα ελληνικά σημάδι, για να χαρακτηρίσει μια απροσδόκητη λεπτομέρεια σε ορισμένες φωτογραφίες που μας επηρεάζουν σε προσωπικό επίπεδο, μας συγκλονίζουν και μας κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

 

Παραστάσεις : 19, 20, 21, 22, 26, 27, 28, 29 Οκτωβρίου 2018

Ώρες παραστάσεων : 19:00 και 20:30

15 θεατές ανά παράσταση

Αγορά εισιτηρίων και πληροφορίες : www.onceinabluemoon.com.cy | +357 99 634 655  (Δευτέρα-Παρασκευή 08:00 – 18:00)

Με την αγορά εισιτηρίου οι θεατές θα λαμβάνουν ηλεκτρονικά οδηγίες για την τοποθεσία και τον ενδυματολογικό κώδικα.

Για μεγάλη διάρκεια της παράστασης το κοινό θα στέκεται και θα περπατάει.

Πρόσβαση με αναπηρικό καροτσάκι : Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας εκ των προτέρων +357 99 634655



Κύριες Ειδήσεις





Translate »