Δημοτική Πινακοθήκη Λάρνακας : Τελέστηκαν τα εγκαίνια της Διαδραστικής Έκθεσης “Το Έργο” … Μια αρμονική βραδιά για όλους


Γράφει η Νίκη Μιχαήλ

Με αρμoνική και δημιουργική ατμόσφαιρα , τελέστηκαν χθές το βράδυ τα εγκαίνια της διαδραστικής έκθεσης “Το Έργο” στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρνακας. Μια  εκδήλωση που είχε ως σκοπό να παροτρύνει το κοινό να διερευνήσει τη σχέση μεταξύ επιστήμης , τέχνης και τεχνολογίας, ούτως ώστε να καλλιεργήσει υψηλότερα γνωστικά χαρακτηριστικά στη κοινωνία μας.

Η έκθεση ήταν άκρως δημιουργική και για τα άτομα που παρευρέθηκαν εκεί, καθώς είχαν την δυνατότητα να εκφραστούν σχεδιάζοντας  στους άσπρους πίνακες που ήταν τοποθετημένοι στους τοίχους της Πινακοθήκης, αλλά και θαυμάζοντας τα υπέροχα έργα που δημιούργησαν και παρουσίασαν οι καλλιτέχνες της εκδήλωσης.

 

Στο έργο συμμετείχαν κορυφαίοι οραματιστές καλλιτέχνες και επιστήμονες , με εξαιρετική πνευματική και δημιουργική δύναμη , που θέλουν να αλλάξουν το κόσμο προς το καλύτερο. Μάλιστα, με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο Δήμαρχος της Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρας , η κ. Δόξα Κομνηνού, καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μάριος Κουκουμάς και Ανδρέας Τταουξής.

Η έκθεση αποτελείτο από έργα που σου τραβούσαν την προσοχή, που σου προκαλούσαν δέος, ηρεμία και αρμονία, όλα συνδυασμένα στο πλαίσιο της τέχνης και της τεχνολογίας. Μέσα από παράξενα μοτίβα και δημιουργήματα, έργα τέχνης και τεχνολογικά επιτεύγματα οι καλλιτέχνες έδωσαν μια διαφορετική αίσθηση στους παρευρισκόμενους.

 

 

Η Δόμνα Μοϋσέως μια από τους καλλιτέχνες της βραδιάς μας ανέφερε ότι το δικό τους έργο αποτελείται από ένα συνδυασμό της οπτικής εικόνας με τον ήχο και την κινούμενη εικόνα.

Η γενική ιδέα της έκθεσης ήταν κυρίως « Μία σκόπιμη ενσωμάτωση με την τέχνη και την τεχνολογία που μπορεί να προκαλέσει μια προμελετημένη αλλαγή στην ανθρώπινη εξέλιξη και να οδηγήσει στην εξάλειψη της γήρανσης»

 

 

Μικροί και μεγάλοι ευχαριστήθηκαν από την παρουσίαση των έργων, καθώς η εκδήλωση και τα έργα που την αποτελούσαν ενδιέφεραν όλες τις ηλικίες, γεγονός που τους κίνησε τη περιέργεια να ασχοληθούν ιδιαίτερα και λεπτομερώς με τις πτυχές που παρείχε το κάθε δημιούργημα ξεχωριστά.

Είναι πραγματικά μια πολύ ωραία εμπειρία που μπορεί να ζήσει κανείς αν παρευρεθεί στο χώρο, καθώς πρόκειται για ένα κοινωνικό πείραμα το οποίο δεν έχει πραγματοποιηθεί σε κανένα μέρος του κόσμου. Μάλιστα, η έκθεση μέσα από τις ειδικές πτυχές τις οποίες αποτελείται οδήγησε στην υποψηφιότητα της για το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής 2017.

 

 

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 22 Νοεμβρίου και θα λειτουργεί από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή από τις 9:00 π.μ – 1:00 μ.μ & 4:00 μ.μ – 7:00 μ.μ και τα Σάββατα από τις 10:00 π.μ – 1: 00 μ.μ. για όποιον επιθυμεί να την επισκεφθεί.

 

 

Επιμέλεια 
Νίκη Μιχαήλ
(Δημοσιογράφος)

 



Κύριες Ειδήσεις





Translate »