Αποκαρδιωτικές εικόνες στο κέντρο της Λάρνακας, παραμονές Χριστουγέννων (ΒΙΝΤΕΟ)


Πηγή: alphanews.live

Aποκαρδιωτικές είνα οι εικόνες που καταγράφονται από τις έξι σήμερα το πρωί στις μεγαλύτερες πλατείες και τα σημαντικότερα εμπορικά κέντρα των πόλεων σε ολόκληρη την Κύπρο. Τα νέα αυστηρότερα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού λίγες μόλις ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα ερήμωσαν δρόμους και άδειασαν καταστήματα, που κάθε χρόνο τέτοια εποχή έσφυζαν από ζωή.

Όσα εστιατόρια και καφετέριες δεν κατέβασαν ρολά αφού προσφέρουν υπηρεσίες take away και delivery, έβαλαν απαγορευτικές κορδέλες σε καρέκλες και τραπέζια ώστε να σηματοδοτήσουν τις κυβερνητικές αποφάσεις.

λλλλ

Η ανταποκρίτρια του Alpha Κύπρου στη Λάρνακα Κατερίνα Ιωάννου μετέδωσε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ότι η κίνηση στο εμπορικό κέντρο της πόλης του Ζήνωνα είναι αισθητά μειωμένη, καθώς οι καταναλωτές συνήθιζαν το πρωί να συνδυάζουν ψώνια και καφέ.

Αρκετοί από τους ιδιοκτήτες χώρων εστίασης μάζεψαν από χθες το βράδυ τραπέζια και καρέκλες που ήταν τοποθετημένα σε εξωτερικούς χώρους.

Ως έσχατη λύση, πολλοί επιχειρηματίες αναγκάστηκαν να επιστρατεύσουν υπηρεσίες delivery προς τους καταναλωτές ώστε να κρατήσουν τα υποστατικά τους σε λειτουργία κατά τη διάρκεια ισχύς των απαγορευτικών μέτρων.

λλλλ

Ιδιοκτήτες καφετεριών και εστιατορίων βρίσκονται σε απόγνωση καθώς είναι αναγκασμένοι να βάλουν προσωρινό “λουκέτο” στις επιχειρήσεις τους και να αφήσουν τις οικογένειες των ιδίων και των εργαζομένων χωρίς εισόδημα για την περίοδο των γιορτών.

Πολλοί μάλιστα προμηθευτές βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στις επιχειρήσεις για να παραλάβουν πίσω τα εμπορεύματα από τα υποστατικά που θα μείνουν κλειστά μέχρι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με βάση το υφιστάμενο διάταγμα.

λλλλ



Κύριες Ειδήσεις





Translate »