Ανακαλύψαμε ένα στέκι στη Χοιροκοιτία που θα μιλάνε όλοι γι’ αυτό


Ένα πανέμορφο αρχοντικό, με εσωτερική αυλή, άνω των 150 ετών, μετατράπηκε σε ένα κουκλίστικο καφέ το οποίο διοργανώνει εργαστήρια εκμάθησης παρασκευής κυπριακών προϊόντων και παραδοσιακών αντικειμένων 

Εμείς εδώ στο Time Out όταν λέμε ότι ανακαλύπτουμε την Κύπρο καθημερινά, κυριολεκτούμε. Για άλλη μία φορά, συναντήσαμε ένα χώρο που είμαστε σίγουροι πως σύντομα θα γίνει αυτό που λέμε ‘talk of the town’.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν νέοι άνθρωποι παραμένουν στα χωριά, γίνονται δημιουργικοί, ωφέλιμοι για την κοινότητά τους και συμβάλλουν έτσι στην αναζωογόνηση της υπαίθρου.

Για γίνουμε πιο κατανοητοί θα σου παρουσιάσουμε μία ακόμα νέα πρόταση όπου θα πάρεις το αυτοκίνητο θα βγεις εκτός πόλης και θα πας εκεί για να το εξερευνήσεις.

Η Δέσποινα, λοιπόν, μία νεαρή κοπέλα από το ιστορικό χωριό Χοιροκοιτία της επαρχίας Λάρνακας στις 2 Φεβρουαρίου εγκαινίασε τη δική της επιχείρηση στη γενέτειρά της όπου αποφάσισε πως θέλει να ζει μόνιμα. Ένα πανέμορφο αγροτικό αρχοντικό, με εσωτερική αυλή και χτισμένο με πέτρα και ξύλο, που μετρά πάνω από 150 χρόνια ζωής μετατράπηκε σε ένα κουκλιστικο χώρο για καφέ.

Και όμως, αυτός ο χώρος είναι πολλά παραπάνω από ακόμη ένα παραδοσιακό καφενείο με μοντέρνες πινελιές. Παράλληλα, με τον καφέ και τα διάφορα σνακ και τσιμπήματα που προσφέρει το Αλλόκοτο Καφέ όπως ονομάζεται γίνεται ο χώρος διεξαγωγής εννέα διαφορετικών εργαστηρίων παρασκευής κυπριακών προϊόντων και παραδοσιακών αντικειμένων. Το Αλλόκοτο Καφέ βρίσκεται στο κέντρο της Χοιροκοιτίας.

Ο χώρος είναι υπέροχος, φροντισμένος, ατμοσφαιρικός που σε ταξιδεύει πίσω στον χώρο. Πέτρα και ξύλο τα κύρια στοιχεία που κυριαρχούν στον χώρο ενώ η εσωτερική αυλή του φαντάζει ιδανική για καλοκαιρινά ραντεβού με παγωμένη μπίρα και φαγητό όπως προγραμματίζεται μελλοντικά από τη Δέσποινα.

Εδώ θα πας καθημερινά από το πρωί μέχρι αργά να απολαύσεις καφεδάκι, σνακ, cupcakes, donuts μέχρι να αρχίσει αργότερα να λειτουργεί κανονικά και η κουζίνα που θα σερβίρει φαγητό μέχρι και κλέφτικο το καλοκαίρι.

Τα Εργαστήρια της Ρήγαινας 
Μεγαλύτερη εντύπωση σε αυτό τον χώρο στη Χοιροκοιτία μας έκαναν τα εργαστήρια που διοργανώνονται με την ονομασία τα Εργαστήρια της Ρήγαινας. Πρόκειται για εννέα διαφορετικές δραστηριότητες στις οποίες μπορείς να συμμετέχεις όποτε θέλεις με ένα τηλεφώνημα (95117000). Τα εργαστήρια σου μαθαίνουν να φτιάχνει ψωμί, χαλούμι, γλυκά του κουταλιού, μακαρόνια του σκλυνιτζιού, παραδοσιακά σαπούνια, πιθκιάβλι, καλαθοπλεχτική, κεραλοιφή και παστελάκι. Οι τιμές κυμαίνονται στα 10 ευρώ για 3 δραστηριότητες σε μία μέσα ή στα 16 ευρώ με 6 δραστηριότητες μαζί με κυπριακό μπούκωμα.

Το Αλλόκοτο καφέ φέρνει κάτι διαφορετικό, όχι αλλόκοτο, κάτι δικό μας και είμαστε σίγουροι πως σε λίγο καιρό θα μιλάνε όλοι για αυτό.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »