Αλλάζουμε ίσως για προτελευταία φορά την ώρα-Την θερινή προκρίνουν οι Κύπριοι


Ίσως για προτελευταία φορά καλούμαστε στις τέσσερις απόψε μετά τα μεσάνυκτα να στρέψουμε τους δείκτες των ρολογιών μας για μια ώρα πίσω, εφαρμόζοντας την χειμερινή ώρα.
Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com
Όπως είναι γνωστό, σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχει αποφασιστεί όπως η αλλαγή της ώρας τερματιστεί και οι πολίτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κλήθηκαν μέσω ηλεκτρονικών δημοψηφισμάτων τον περασμένο Φεβρουάριο, να προκρίνουν κατά πόσο στις χώρες τους επιθυμούν να παραμείνει για όλη τη διάρκεια του χρόνου, είτε η θερινή είτε η χειμερινή ώρα.
Σε ότι αφορά την Κύπρο, η πλειοψηφία τάσσεται υπέρ της παραμονής της θερινής ώρας. Υπέρ της διατήρησης της θερινής ώρας τάχθηκαν και οι πολίτες στις υπόλοιπες νότιες χώρες της Ευρώπης.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, εκτός απροόπτου η τελευταία αλλαγή της ώρας στην Κύπρο θα γίνει τον ερχόμενο Μάρτιο, όταν και θα στρέφουμε τους δείκτες των ρολογιών μας μια ώρα μπροστά, επιστρέφοντας δηλαδή στην θερινή ώρα χωρίς να αλλάξει ξανά.
Σ΄ ότι αφορά τις χώρες που θα επιλέξουν να παραμείνουν στην χειμερινή ώρα, πέραν από απόψε θα μετακινήσουν τους δείκτες των ρολογιών τους τον Μάρτιο, επιστρέφοντας στην θερινή ώρα και σε ένα χρόνο από σήμερα θα επιστρέψουν οριστικά στην χειμερινή ώρα.
Για να ισχύσουν όλα αυτά, η Κυβέρνηση κάθε χώρας θα πρέπει να πάρει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την απόφασή της για το ποια ώρα επιθυμεί να διατηρήσει, προκειμένου οι προτάσεις αυτές να τύχουν της σχετικής επικύρωσης.
Η απόφαση κάθε χώρας θα ληφθεί από τις τοπικές κυβερνήσεις.
Όσον αφορά την Κύπρο, μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο ποιο Υπουργείο θα χειριστεί το θέμα και συγκεκριμένα από ποιο Υπουργείο θα διαμορφωθεί η σχετική πρόταση που θα υποβληθεί προς το Υπουργικό Συμβούλιο.


Κύριες Ειδήσεις





Translate »