Ένα ιδιαίτερο concept καφενείου στα Λεύκαρα


Πηγή: inbusiness.com.cy

Στα Λεύκαρα, γεμάτα προοπτική για επιχειρήσεις και νέους που θέλουν να εξελιχθούν, ο Νεόφυτος Μιχαήλ δημιούργησε το Καφενείο της Παρέας και το Ποτοπωλείο. Σ’ αυτό, τον οδήγησε η αγάπη για το χωριό του, το ενδιαφέρον του για την εστίαση και το ότι κάθε νέα επιχείρηση φέρνει καινούργιο κόσμο και βοηθά κατοίκους και εργαζόμενους να παραμένουν εκεί και να μην το εγκαταλείπουν.

H εστίαση πάντα τον ενδιέφερε. Από μικρός εργαζόταν σε εστιατόρια της περιοχής του. Κατά τη φοιτητική του ζωή, συνειδητοποίησε πως εκείνος ήταν ο τομέας που ήθελε να ασχοληθεί. Ξεκίνησε με σεμινάρια barista και bartender και κατέληξε στην απόφασή του. Ανέβαλε τις σπουδές του, επέστρεψε στην Κύπρο και εργάστηκε αρχικά ως υπάλληλος σε γνωστό ξενοδοχείο. Λόγω της πανδημίας έχασε τη δουλειά του. Το Καφενείο της Παρέας δημιουργήθηκε μετά από πρόταση να αναλάβει ένα χώρο.

Το Ποτοπωλείο άνοιξε για να προσφέρει περισσότερες επιλογές σε αλκοολούχα ποτά και όχι μόνο. Το ξεκίνημα δεν ήταν εύκολο. Φιλοσοφία του είναι να θέτεις τους στόχους σου, να παραμένεις πιστός σ’ αυτούς, μαζεύοντας σημαντικές πληροφορίες από τους πιο έμπειρους στον τομέα που θέλεις να αναπτυχθείς και με θέληση, κόπο, επιμονή και στήριξη των οικείων σου, μπορείς να πετύχεις πολλά. Ξεκινώντας την επιχείρησή του κατά την πανδημία, ο 27χρονος Νεόφυτος Μιχαήλ εκτιμά ότι οι συγκυρίες βοήθησαν το εγχείρημά του: «Κερδίσαμε χρόνο, προετοιμάσαμε καλύτερα τις επιλογές του μενού και βρήκαμε τον τρόπο να δουλεύουμε ως ομάδα. Επίσης, το χωριό προσέλκυσε περισσότερο κόσμο, καθώς τα αεροπορικά ταξίδια είχαν ‘παγώσει’». Το βασικό χαρακτηριστικό και των δύο χώρων είναι το ξύλο και η λευκαρίτικη πέτρα. Σε συνδυασμό με μοντέρνες πινελιές δημιουργήθηκαν σημεία με ιδιαίτερη ομορφιά, ζεστά για μικρούς και μεγάλους. Χαρακτηριστικά στοιχεία, η διακόσμηση με παραδοσιακά αντικείμενα, παλιές αφίσες και φωτογραφίες κινουμένων σχεδίων, ξύλινες πόρτες στο βαθύ γαλάζιο (λουλλατζί) των ελληνικών νησιών και παροιμίες γραμμένες στους τοίχους.

Στο μενού έβαλε τη δική του πινελιά στις επιλογές με ονόματα κινουμένων σχεδίων, όπως, αλμυρή βάφλα με όνομα Scooby Doo: «Το συνολικό αποτέλεσμα μας δικαιώνει. Ο κόσμος αγκάλιασε τους χώρους μας και νιώθουμε μεγάλη χαρά, να βλέπουμε πελάτες που μας επισκέπτονται τακτικά». Όσον αφορά το μενού, η επιλογή των καφέδων και των ειδών που προσφέρονται γίνεται ανάλογα με το τι ζητά ο κόσμος: «Για το brunch προσπαθούμε κάθε χρόνο να προσθέτουμε διάφορες επιλογές, όπως χορτοφαγικές, ακόμα και vegan. Μιλάμε με τον κόσμο μας, σαν μια παρέα, εξού και το όνομα του καφενείου. Λέει ο καθένας τυχόν προτάσεις, δοκιμάζουμε, κι αν μας αρέσουν, τότε μπαίνουν στο μενού στην επόμενη ανανέωση».

Η μεγαλύτερη πρόκληση στον κόσμο της εστίασης, σημειώνει, είναι να παραμένει κανείς σταθερός. Δηλαδή, να προσφέρει το ίδιο πιάτο όλες τις ημέρες χωρίς τη δικαιολογία της πιεστικής δουλειάς. Έτσι αυξάνεις την προσέλευση του κόσμου και τις καθημερινές.

Οι στόχοι για το μέλλον περιλαμβάνουν την περαιτέρω ανάπτυξη της βασικής ιδέας, ανάλογα πάντα με τις προτιμήσεις του κόσμου, στο πρότυπο του καφενείου που υπάρχει στην Κύπρο, διατηρώντας το επίπεδο ψηλό.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »