Ένα αλλιώτικο cafe έρχεται στην πόλη μας


Το CafeScientifique ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες του στη Λάρνακα!

Tο Café Scientifique είναι μια σειρά επιστημονικών διαλέξεων, με δωρεάν είσοδο για το κοινό, που μας δίνει τη δυνατότητα να ενημερωθούμε μέσα από απλές, κατανοητές (και κατά το δυνατό ψυχαγωγικές) ομιλίες, για σημαντικά επιστημονικά και ερευνητικά θέματα που άπτονται της καθημερινότητάς μας, και να γνωρίσουμε τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτά.

 

Το café scientifique στόχο έχει την επιμόρφωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με σύγχρονα επιστημονικά θέματα. Με αυτό τον τρόπο φιλοδοξεί να πετύχει τη διάδραση και ο κόσμος να γνωρίσει και να συνομιλήσει μ’ έναν επιστήμονα από κοντά, σ’ ένα χαλαρό και φιλικό περιβάλλον, απολαμβάνοντας μια κούπα καφέ ή ένα φλιτζάνι τσάι. Οι ομιλίες θα γίνονται μια φορά τον μήνα (κάθε πρώτη Πέμπτη του μήνα στις 19.30) σε διάφορα καφέ της πόλης μας.
Τον συγκεκριμένο θεσμό, ο οποίος λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό, καθώς και σε άλλες πόλεις της Κύπρου, φέρνουν στη Λάρνακα, τρεις νέοι ερευνητές, η Λουίζα Σοφοκλέους(Υπ. Δρ. Μηχανικής),η Άντια Μαυρομάτη (Υπ. Δρ. Γλωσσολογίας)και ο Δρ. Κώστας Ανδρέου, (Εκπαιδευτικό Προσωπικό, ΤΕΠΑΚ).

Tο λογότυπο είναι μια δημιουργία της συνδημότισσας μας, Μαρίας Αριστείδου.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »