«Άγριος Σπόρος» Από την Κύρια Σκηνή του Θεάτρου «ΣΚΑΛΑ»


Με το σύγχρονο και έξοχο νεοελληνικό έργο «Άγριος Σπόρος» του Γιάννη Τσίρου εγκαινιάζει τη νέα θεατρική περίοδο το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ» και με το οποίο θα δώσει επίσημη πρεμιέρα το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 – Ώρα 8.30μ.μ.

Ένα έργο που παίζεται στην Αθήνα για 4η συνεχή χρονιά με μεγάλη επιτυχία και το οποίο πρώτη φορά θα ανεβεί από Κυπριακή Θεατρική Σκηνή.

Κοινωνικό δράμα με πικρό χιούμορ στο παρακμιακό πλαίσιο ενός ελληνικού επαρχιακού τοπίου. Ένα τοπίο όπου η ανυπακοή σε διατάξεις και νόμους αποτελεί καθημερινή άσκηση επιβίωσης, όπου οι τυχόν κατηγορούμενοι δεν κατανοούν ποτέ με ακρίβεια τους λόγους για τους οποίους κατηγορούνται και όπου οι προκαταλήψεις, όπως όλων μας άλλωστε, μετατρέπουν μισές αλήθειες σε ακράδαντα κατηγορητήρια.

Ένα αξιοσημείωτο θεατρικό κείμενο που τοποθετείται στο εν εξελίξει παρόν διαπραγματευόμενο παρ’ όλα αυτά, θέματα διαχρονικά όπως ο αγώνας των ανθρώπων για επιβίωση, οι δυσκολίες προσαρμογής στη μεταβαλλόμενη κοινωνική πραγματικότητα αλλά και οι συγκρούσεις στο πεδίο των σχέσεων τους. Τα θέματα αυτά συμπλέκονται με αριστοτεχνικό τρόπο και διεισδυτικό χιούμορ όπως τον κωμικοτραγικό τρόπο γραφής του Τσέχωφ. Οι χαρακτήρες του «Άγριου Σπόρου» θυμίζουν τους ήρωες του Βυσσινόκη που όπου αδυνατούν και αυτοί να συμπλεύσουν με την Κοινωνική πραγματικότητα που τους έχει περιβάλει. Οι πρακτικές του παρελθόντος δεν μπορούν μεν να σταθούν στο ύψος και την πολυπλοκότητα των σύγχρονων προβλημάτων, αλλά ο Σταύρος, ως Άγριος Σπόρος θα αντέξει όπως συνέβαινε πάντα. «Χιλιάδες προσπαθήσανε – να τόνε ξεριζώσουν – Μα σαν τόνε ξερίζωναν – σκόρπιζαν χίλιοι σπόροι..»

Λίγα Λόγια για την υπόθεση του έργου

Με την αυτοσχέδια καντίνα που έστησε ο Σταύρος σε μια απόμερη παραλία να φέρνει βόλτα τα χρέη που τον έχουν ζώσει πουλώντας σουβλάκια τα καλοκαίρια στους λιγοστούς τουρίστες. Όμως η μυστηριώδης εξαφάνιση ενός νεαρού Γερμανού θα φέρει τα πάνω κάτω. Οι σε βάρος του υποψίες απ’ τους Γερμανούς που κατέφθασαν στην περιοχή διχάζουν στην αρχή το χωριό, αλλά όλοι σιγά-σιγά θα θυμηθούν ότι η καντίνα είναι αυθαίρετη, το φυσικό τοπίο παραβιάζεται, η γεννήτρια δημιουργεί ηχορύπανση, το χοιροστάσιο του, που βρωμάει, δεν έχει και άδεια και… πάει λέγοντας. Άσε που αυτός είναι κι ο σφάχτης της περιοχής. Οι υποψίες που με τα συμφραζόμενα και τις προκαταλήψεις έγιναν βεβαιότητες θα μείνουν μετέωρες όταν οι έρευνες θα στραφούν αλλού. Τίποτα όμως δε θα είναι όπως πριν. Μόνο η ακλόνητη πεποίθηση του Σταύρου, που θα παλεύει αενάως με νύχια και με δόντια, πως οι άλλοι ευθύνονται για όλα.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Ανδρέας Μελέκης, Σκηνικά/ Κοστούμια: Λάκης Γενεθλής,

Μουσική Επιμέλεια: Βαλεντίνος Βαλιαντής

Ηθοποιοί: Σοφοκλής Κασκαούνιας, Άντρεα Δημητρίου, Χριστόφορος Χριστοφόρου.

ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 – Ώρα 8.30μ.μ.

Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο – 8.30μ.μ. και Κάθε Κυριακή – 6.30μ.μ.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 24652800/1 – 99490102

Μέγα Θεσμικός Χορηγός: Θ.Ο.Κ.

Χορηγός Επικοινωνίας: ΡΙΚ, apopsi-la, scala times



Κύριες Ειδήσεις





Translate »