Το τριήμερο 28ης Οκτωβρίου ανοίγει η μαρίνα Λάρνακας


Πηγή: stockwatch.com.cy

Ελεύθερη πρόσβαση, θα έχουν πλέον οι πολίτες, στη μαρίνα Λάρνακας, η οποία ανοίγει τις πύλες για το κοινό, το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου.

Μετά από χρόνια, η μαρίνα ανοίγει για το κοινό τέλος Οκτωβρίου και όχι εντός Σεπτεμβρίου, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Η μετακίνηση της ημερομηνίας για ένα μήνα αργότερα, οφείλεται στη μη ολοκλήρωση των έργων, ανέφερε στη StockWatch, ο διευθύνων σύμβουλος της Kition Ocean Holdings Ltd, Πάνος Αλεξάνδρου.

Σημείωσε, ότι «όλα θα είναι έτοιμα, ώστε να υποδεχθούν το κοινό σε ένα πανηγυρικό κλίμα με πλούσιες εκδηλώσεις», προσθέτοντας, ότι «πλέον το κοινό της Λάρνακας και όχι μόνο, θα μπορεί να επισκέπτεται ελεύθερα τη μαρίνα, η οποία για χρόνια λειτουργούσε ως κλειστή λέσχη στην οποία είχαν πρόσβαση μόνο οι ιδιοκτήτες σκαφών».

Στο χώρο θα λειτουργήσει εστιατόριο, καφετέρια και παιδότοπος, ενώ θα τοποθετηθούν ξύλινα κιόσκια, προκειμένου να δημιουργηθεί χριστουγεννιάτικο χωριό.

Θα τοποθετηθεί επίσης, μεγάλη οθόνη για προβολή ταινιών τα Σαββατοκύριακα, στο υπαίθριο σινεμά.

Ήδη, έχουν γίνει επιδιορθώσεις στον πεζόδρομο και τοποθετήθηκε γρασίδι και φωτισμός, με τους πεζούς να έχουν πρόσβαση από το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων.

Διευκρίνισε, ότι «οι υποδομές που θα δημιουργηθούν σε αυτό το στάδιο στη μαρίνα, θα είναι προσωρινές και θα παραμείνουν για περίπου τρία χρόνια, μέχρι να δρομολογηθεί η δεύτερη φάση της μεγάλης επένδυσης, όπου θα γίνει ολική αναμόρφωση του χώρου με τη λειτουργία του yacht club».

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται διαβουλεύσεις της Kition Ocean Holdings Ltd, με ξένες και εγχώριες εταιρείες, οι οποίες επιθυμούν να έχουν παρουσία στη νέα μαρίνα και λιμάνι της πόλης του Ζήνωνα.

Πρόσφατα, είχε υπογραφεί συμφωνία με την εταιρεία Poemco Ltd, για δημιουργία τριών σημείων εστίασης, δύο εντός της μαρίνας και ενός εντός του λιμανιού της Λάρνακας.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία Poemco Ltd, θα λειτουργήσει στη μαρίνα μια καντίνα – καφετέρια με το όνομα «KRAKEN», ένα εστιατόριο που θα φέρει το όνομα «ΑΓΚΙΣΤΡΙ» και στο λιμάνι ένα εστιατόριο, για το προσωπικό και τους επισκέπτες του.

Η Kition Ocean Holdings Ltd, που ανέλαβε από την 1η Απριλίου τη διαχείριση του λιμανιού και της μαρίνας, αναμένεται να υλοποιήσει την πιο μεγάλη επένδυση που έγινε ποτέ στην Κύπρο, με έργα €1,2 δισ. που θα πραγματοποιηθούν σε τέσσερις φάσεις και θα έχουν διάρκεια δώδεκα έτη.

Τα μεγάλα έργα της πρώτης φάσης, όπως είναι ο δρόμος που θα ενώνει το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων με το λιμάνι Λάρνακας, αναμένεται να αρχίσουν τον Απρίλιο του 2023. Μέχρι τότε, εντούτοις οι επισκέπτες στη Λάρνακα, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την πλήρως αναβαθμισμένη διατηρητέα αποβάθρα.

Τα έργα στην αποβάθρα θα αρχίσουν, σύμφωνα με τον κ. Αλεξάνδρου, την 1η Νοεμβρίου και αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν το καλοκαίρι του 2023.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τοποθέτηση νέου φωτισμού και καθισμάτων και τη δημιουργία ενός μουσείου φωτογραφίας, στην είσοδο της αποβάθρας, όπου θα διοργανώνονται εκδηλώσεις.

«Οι εργασίες θα γίνονται σταδιακά, για να επηρεαστούν όσο το δυνατόν λιγότερο οι επαγγελματίες. Τα σκάφη, θα μετακινούνται αναλόγως πού γίνονται έργα. Εμάς, ο στόχος μας είναι, μόλις ολοκληρωθούν τα έργα, η αποβάθρα να αποτελεί ένα σημαντικό κέντρο αναφοράς για τη Λάρνακα».Κύριες Ειδήσεις

Translate »