Ταβέρνες για το παραδοσιακό τραπέζι του Πάσχα


Πασχαλινά τραπεζώματα στο χωριό σε όμορφες και γραφικές ταβερνούλες 

 

Οι μέρες του Πάσχα πλησιάζουν με αποκορύφωμα το Μεγάλο Σάββατο της Ανάστασης ενώ την Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη ακολουθούν τα τραπεζώματα με τους φίλους και την οικογένεια. Δεν γίνεται όμως Πάσχα στην Κύπρο χωρίς μία εξόρμηση σε κάποιο χωριό του τόπου μας όπου θα απολαύσουμε το ανοιξιάτικο τοπίο της κυπριακής υπαίθρου, μυρωδάτες φλαούνες, τσουρέκια αλλά και την παραδοσιακή σούβλα αρνί.

Οι ταβέρνες της Κύπρου στα χωριά όπως κάθε χρόνο τιμούν την παράδοση του Πάσχα ψήνοντας τη σούβλα τους για όσους τυχερούς εκδράμουν στο χωριό. Τα κάρβουνα παίρνουν φωτιά από νωρίς το πρωί και τα τραπέζια γεμίζουν με νοστιμιές και ό,τι παραδοσιακό αρμόζει στην ημέρα. Τέτοια ταβερνάκια θα είναι ανοικτά Κυριακή, Δευτέρα αλλά και Τρίτη του Πάσχα προσφέροντας γιορτινά πιάτα και διασκέδαση.

 

Παλιομούχταρος, Άγιος Θεόδωρος 
Τη Δευτέρα του Πάσχα, ετοιμάσου να γευτείς τον φημισμένο κρεατομεζέ (€18) του Παλιομούχταρου, στον οποίο ειδικά για την ημέρα θα περιληφθούν σούβλες και κλέφτικο! Στο τέλος μην φύγεις αν δεν έρθει το γλυκό.
(24323323 & 99477400) Φίλιου Τσιγαρίδη 12, Άγιος Θεόδωρος, επ. Λάρνακας.

 

 

Ταμπλιός, Αθηένου 
Τη Δευτέρα του Πάσχα θα σε υποδεχτεί με κυπριακό μεζέ (€14) και με ζεστό αθηενίτικο ψωμί. Δοκίμασε οπωσδήποτε τα λουκάνικα με υπογραφή Ταμπλιός, παστό, κρασάτο χοιρινό ψημένο στο λίπος του ζώου, παϊδάκια, σουβλάκια, σεφταλιές, οφτό στο πήλινο και το γαλακτομπούρεκο στο τέλος.
Tip: Το γιαούρτι είναι δικής τους παρασκευής.
(24522326) Αρχ. Μακαρίου 9, Αθηένου, επ. Λάρνακας. Δ-Σ 17.00-24.00 & Κ 12.00-15.30.

 

 

Ταβέρνα Τάκης, Βαβατσινιά
Δευτέρα και Τρίτη του Πάσχα στη Βαβατσινιά θα απολαύσεις παραδοσιακή, κυπριακή κουζίνα με σούβλα και κλέφτικο (€16/άτομο).
(24342780 & 99342780) Βαβατσινιά, επ. Λάρνακας.

 

Check In Cyprus - ΑρχικήΚύριες Ειδήσεις

Translate »