Πάμε για νόστιμο οφτό κλέφτικο στη νέα, υπέροχη αυλή της Κύπρου


40 χρόνια ιστορία πίσω από το πιο νόστιμο οφτό κλέφτικο της Κοφίνου

 

Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια κατέχει περίοπτη θέση στα απάχικα µενού, στα πιο νόστιμα ταβερνάκια του νησιού μας, και όχι µόνο, ενώ αποκαλείται και το φαγητό του καλοκαιριού!

Ο λόγος για το «κλέφτικον», το οποίο ουσιαστικά είναι το αρνίσιο ή κατσικίσιο κρέας που έχει σιγοψηθεί, συνήθως μέσα σε σφραγισμένο φούρνο.

Και σε αυτόν τον ολοκαίνουργο κήπο στην Κοφίνου, που είναι ομολογουμένως ό,τι πιο όμορφο είδαμε σήμερα, θα το φας και θα το ευχαριστηθεί, γιατί φτιάχνεται με αγάπη, αλλά και με μεράκι από γνώστες του είδους.

Ο λόγος για το Φουρνιστό, το οποίο πρόκειται να ανοίξει τις πόρτες του το Σάββατο 23 Μαΐου στην Κοφίνου, στο χώρο όπου μέχρι πρότινος έβρισκες το εστιατόριο Καντάρα.

Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση, με ιστορία χρόνων, στο τιμόνι της οποίας βρίσκεται σήμερα η δεύτερη γενιά.. Τα τέσσερα παιδιά του Πανίκκου και της Μάρως, οι οποίοι συνεχίζουν µια πολυετή παράδοση, µε το ψήσιμο του οφτού κλέφτικου να παραµένει… τέχνη!

Παρόλα αυτά στον υπέροχο κήπο που έφτιαξαν στην Κοφίνου, δεν θα σερβίρεται μόνο οφτό αλλά και παραδοσιακά πιάτα της κυπριακής κουζίνας (όπως τταβάς, μακαρόνια του φούρνου, κουπέπια, κολοκάσι, μανιτάρια, αγρέλια κ.ά.), σε έναν διαφορετικό μεζέ, που θα αλλάζει κάθε μέρα! Στο μενού ωστόσο θα βρεις και vegan πιάτα, για όσους ακολουθούν έναν διαφορετικό τρόπο διατροφής.

Σ’ αυτά πρόσθεσε και το γεγονός ότι τα λαχανικά και τα ζαρζαβατικά είναι δικής τους παραγωγής, όπως και το γιαούρτι, τα αβγά, αλλά και τα χρυσόμηλα που θα σε κεράσουν στο τέλος, μαζί με το γλυκό.

Για γλυκό, λοιπόν, θα σε κεράσουν πίττα της σάτζιης, φτιαγμένη με έναν ιδιαίτερο τρόπο, και φυσικά χρυσόμηλα από την αυλή τους, που φύτεψε ο πατέρας της οικογένειας, μίας και ήταν το παραδοσιακό γλυκό του Αγίου Αμβροσίου.

Κλέφτικο με ιστορία
Πριν από περισσότερα από 40 χρόνια ο πατέρας της οικογένειας Πανίκκος Χαπέσιης μαζί με τη μητέρα Μάρω άνοιξαν για πρώτη φορά το εστιατόριο “Καντάρα”. Σέρβιραν αποκλειστικά Οφτό Κλέφτικο και κάποια εδέσματα από το χωριό του πατέρα, τον Άγιο Αμβρόσιο. Όπως όλοι οι πρόσφυγες έτσι και ο πατέρας προσπαθούσε να αναδείξει τα παραδοσιακά εδέσματα του χωριού του, να κρατήσει την παράδοση με όποιο τρόπο μπορούσε για να θυμάται για πάντα τον Αγιο Αμβρόσιο της Κερύνειας.

Από την άλλη, τα παιδιά του μεγάλωσαν εκεί, μέσα στις παραδόσεις, μέσα στο εστιατόριο, μέσα στον κόσμο. Ο καθένας τους, αν και στράφηκε αρχικά σε άλλα επαγγέλματα και άλλα ακαδημαϊκά αντικείμενα, πάντοτε ήθελαν να εξελίξουν την πρώτη τους αγάπη. Έτσι ίδρυσαν και την εταιρεία Food4You. Το 4 υποδεικνύει πόσα αδέλφια είναι.

Τώρα, όμως, είναι η ώρα να μοιραστουν με όλους εμάς τις γεύσεις από τον Άγιο Αμβρόσιο αλλά και το μεράκι του πατέρα τους για το Οφτό. Φυσικά όμως όπως λέει, όσο ζει θα φτιάχνει Οφτό για τον κόσμο, ακόμη και στις δεξιώσεις που αναλαμβάνει η Food4You, όταν υπάρχει Οφτό στο μενού, δεν πρόκειται να αφήσει κάποιον άλλον να το φτιάξει.

Όπως και τώρα στο Φουρνιστό, μαζί με την μητέρα της οικογένειας, που για πάντα ήταν και είναι στο πλευρό του, μαζί θα προσφέρουν ασταμάτητα τις γεύσεις του Αγίου Αμβροσίου.

Το Φουρνιστό
(99837957, 97632345, 77776181) Κερύνειας 1, Κοφίνου, επ. Λάρνακας.
Website: https://www.food4you.com.cy/to-fournisto/
Facebook: https://www.facebook.com/Fournistobyfood4you/
Instagram: https://instagram.com/fournisto_by_food4you?igshid=1ijircexl0593Κύριες Ειδήσεις

Translate »