Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες αυτή την βδομάδα – Πρεμιέρα για την ταινία “Joker”


O Joaquin Phoenix ίσως στον καλύτερο ρόλο της καριέρας του! 

 

Ο Joaquin Phoenix μεταφορώνεται σε Joker και κάνει -ίσως- την καλύτερη ερμηνεία της καριέρας του, η οποία πολύ πιθανόν να τον οδηγήσει μέχρι τα Όσκαρ.

Η ταινία του σκηνοθέτη του ‘The Hangover’ Todd Phillips, ενθουσίασε κοινό και κριτικούς στο Φεστιβάλ της Βενετίας, με τους θεατές να χειροκροτούν όρθιοι επί 8 λεπτά και απέσπασε τον Χρυσό Λέοντα!

Στόχος του Phoenix και του σκηνοθέτη ήταν να παρουσιαστεί ο Joker ως ένας ήρωας με νευρολογικό και πνευματικό πρόβλημα και όχι απλώς ο ένας ‘κακός  ήρωας’ κόμικ. Και τα κατάφεραν περίφημα!

Η πρωτότυπη ιστορία εξερευνά τον κόσμο του Arthur Fleck, ενός ανθρώπου που αντιμετωπίζει την σκληρότητα και την απόλυτη περιφρόνηση της κοινωνίας, ταυτόχρονα με την αδιαφορία ενός συστήματος που του επιτρέπει να περνά από την ευάλωτη πλευρά στην καταστροφική. Ο Arthur δουλεύει ως κλόουν το πρωί και ως stand up κωμικός τα βράδια. Πολύ γρήγορα συνειδητοποιεί ότι ο περίγελος είναι ο ίδιος και όχι αυτά που λέει ή κάνει.

Ο Arthur, ο οποίος είναι αφιερωμένος στη φροντίδα της “εύθραυστης” μητέρας του, είναι σε διαρκή αναζήτηση της πατρικής αγάπης που δεν είχε ποτέ. Καθώς κινείται σε έναν υπαρξιακό φαύλο κύκλο, μεταξύ πραγματικότητας και τρέλας, αρκεί μια λανθασμένη επιλογή του, για να προκαλέσει μια αλυσιδωτή αντίδραση κλιμακούμενων και, τελικά, ολέθριων γεγονότων.

Στην ταινία “Joker” συμμετέχουν επίσης οι: Robert De Niro, Zazie Beetz και Frances Conroy.

 

Σκηνοθεσία: Todd Phillips
Πρωταγωνιστούν: Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Zazie Beetz
Διάρκεια:121′
Πρεμιέρα: 3 Οκτωβρίου
Κ-Cineplex 1-6 Λάρνακα: Καθ 17.00, 19.30, 22.15

Προβολή της ταινίας “Madame Mills, une voisine si parfaite” στα K Cineplex

H πρώτη κωμωδία της Sophie Marceau, η οποία έγινε μία από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες της χρονιάς στην Γαλλία

 

Η Hélène, μια εκδότρια ροζ λογοτεχνικών διηγημάτων, ζει μια ζωή που κινείται γύρω από τη δουλειά της. Βρίσκοντας καταφύγιο στα βιβλία, είναι πεπεισμένη ότι η ζωή είναι όμορφη. Απολαμβάνοντας την ρουτίνα της, θα δει ξαφνικά την καθημερινότητά της να αναστατώνεται, όταν θα εμφανιστεί μια νέα γειτόνισσα, η κυρία Mills. Σύντομα, η παρουσία αυτής της εκκεντρικής ηλικιωμένης Αμερικανίδας, θα αποκτήσει μεγάλη σημασία στη ζωή της Hélène. Όμως κάποιες φορές, τα φαινόμενα απατούν!

Στην παράδοση του “Tutsi”  και του “Mrs. Doubtfire”, η πρώτη κωμωδία της Sophie Marceau έγινε μία από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες της χρονιάς στην Γαλλία.

Σκηνοθεσία: Sophie Marceau
Πρωταγωνιστούν: Pierre Richard, Sophie Marceau, Nicolas Vaude
Διάρκεια: 88′
Πρεμιέρα: 3 Οκτωβρίου
Κ-Cineplex 1-6 Λάρνακα: Καθ 19.45

 Κύριες Ειδήσεις

Translate »