Μιά πρωτότυπη έκθεση παρουσιάζει το Ιατρικό Μουσείο Κυριαζή στα πλαίσια της δραστηριότητας ‘Women in the MedArts’


Πρόκειται για τη έκθεση ζωγραφικής της Ελίνας Παρθενίου με τίτλο «’Εμβια ‘Οντα: Η Εξέλιξη».

 

Τα εγκαίνια θα γίνουν την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 8:00 μ.μ. και θα τελέσει ο καταξιωμένος εικαστικός κ. Ανδρέας Λαδόμματος. Η έκθεση  τελεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα και θα διαρκέσει από τις 20 Φεβρουαρίου μέχρι 3 Απριλίου 2019.

Όπως εξηγεί η εικαστικός, η ιδέα της σειράς έργων «Έμβια Όντα» πηγάζει από το φαύλο κύκλο της ζωής: ξεκινά από τη γονιμοποίηση χωρίς ποτέ να καταλήγει σ’ ένα τέλος. Η απόδειξη βρίσκεται στα μέρη όπου κατοικεί η αποσύνθεση (σήψη). Εκεί βρίσκεται η πραγματική πηγή ζωής. Είναι γεγονός ότι η γένεση είναι πολυμορφική καθώς μπορεί να επέλθει και μέσω του θανάτου π.χ. με τη εξάπλωση μικροοργανισμών όπως τα βακτήρια, τα μικρόβια και οι μύκητες. Τον μικρογραφικό κόσμο των έμβιων όντων που συνεχώς αναπτύσσεται και εξελίσσεται μέσω του χρόνου, δεν μπορεί κάποιος να το αντικρίσει με «γυμνό μάτι».

Στα έργα της, η Ελίνα Παρθενίου, χρησιμοποιεί μικτή τεχνική σε πολλαπλά λευκά «medium-grain» με χρήση υλικών όπως: γραφίτη, άσπρο και μαύρο ακρυλικό χρώμα, χρωματιστά μολύβια, χρωματιστά μολύβια παστέλ, χαρτί γκοφρέ, πενάκια σχεδίου, κόλλα σε «stick» και υγρή μορφή, πολυμερικός πηλός, διακοσμητικές πέτρες κ.α.

Το Ιατρικό Μουσείο Κυριαζή ιδρύθηκε το 2011 με σκοπό να διαφυλάξει τον ιατρικό πολιτισμό της Κύπρου. Τα τελευταία δύο χρόνια διοργανώνει αφιλοκερδώς διάφορες εκδηλώσεις που έχουν σχέση με τη σωματική και ψυχική υγεία, όπως παρουσιάσεις βιβλίων, ιατρικά συνέδρια, διαλέξεις και ατομικές και ομαδικές εικαστικές εκθέσεις «Med Art”. Βρίσκεται στην οδό Καραολή και Δημητρίου 35.

 

Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη & Σάββατο 9:00 – 12:30.

Για επίσκεψη άλλες μέρες και ώρες επικοινωνία στο τηλέφωνο  99338310.

Επισυνάπτονται, Βιογραφικό της εικαστικού, περιγραφή του έργου «’Εμβια Όντα» και φωτογραφίες.

Πληροφορίες: Ευαγγελία Ζαχαριάδου τηλέφωνο 99338310

 Κύριες Ειδήσεις

Translate »