Με απόλυτη επιτυχία διοργανώθηκε το πρώτο Discover Larnaka Open City (φωτο)


Ήταν ομολογουμένως ένα όμορφο απόγευμα στις γραφικές γειτονιές του Αγίου Λαζάρου. Από τις 4 το απόγευμα το σκηνικό ετοιμάστηκε με πολλά και διάφορα οι δρόμοι έκλεισαν και το κοινό εισερχόταν σιγά σιγά στο δρομάκι όπου δόθηκε το ραντεβού με την ιστορία.

Το φεστιβάλ άνοιξαν μουσικοί όπου με τα παραδοσιακά όργανα τους, περπάτησαν από τις Φοινικούδες, καλώντας τον κόσμο να τραγουδήσει και να περπατήσει μαζί τους σε όλη τη διαδρομή μέχρι την οδό Αγ. Λαζάρου.

Αργότερα το απόγευμα, δυο ξεχωριστές ξεναγήσεις από προσωπικότητες της πόλης ανέλαβαν να φέρουν σε επαφή τους επισκέπτες, με την ιστορία του δρόμου και της περιοχής.

Φυσικά καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ η οδός Αγίου Λαζάρου γέμισε με διάφορα περίπτερα τα οποία ενημέρωναν για το κοινό για διάφορα θέματα, ενώ δεν έλειπαν οι παραδοσιακοί λουκουμάδες, το γνωστό μας Αϊράνι το ΚΑΝΟΝΙ και πολλά άλλα που έδωσαν τη δική τους πινελιά στο Φεστιβάλ.

Η συνέχεια δόθηκε το γνωστό κυπριακό συγκρότημα Monsıeur Doumani με κυπριακά ακούσματα, ανεβαίνει στην κεντρική σκηνή του Φεστιβάλ για να διασκεδάσει το πλήθος με τις μοναδικές διασκευές τους κυπριακών τραγουδιών αλλά και με τραγούδια από την προσωπική τους δισκογραφία.

Προηγουμένως στην σκηνή ανέβηκε ο συμπολίτης μας Μιχαλης Κοντοβούρκης  με την μπάντα του, στην πρώτη ανεπίσημη παρουσίαση του πρώτου του προσωπικού δίσκου.

Για μια ημέρα τα παλιά και διατηρητέα κτίρια της ιστορικής οδού Αγίου Λαζάρου, άνοιξαν τις πόρτες τους για να υποδεχτούν το κοινό. Ιστορίες, άνθρωποι και άγνωστες πτυχές της περιοχής ξετυλίχθηκαν   μπροστά στους επισκέπτες που είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν περπατώντας, την κλειστή για αυτοκίνητα, οδό Αγ. Λαζάρου μέσα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Η οδός Αγ. Λαζάρου για πολλές δεκαετίες υπήρξε το κοινωνικό, οικονομικό και θρησκευτικό κέντρο της Λάρνακας. Η περιοχή που άλλαξε και συνεχίζει να αλλάζει ραγδαία τα τελευταία χρόνια μας υποδέχθηκε σε μία…κατ΄ιδίαν συνάντηση με την ιστορία και τα κτίρια της περιοχής καλώντας μας να γνωρίσουμε και να μάθουμε τόσο την ιστορία των παλαιών κτιρίων του Αγ. Λαζάρου όσο και τις νέες επιχειρήσεις και τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται σε αυτά.

Πέντε κτίρια, ένας ιστορικός δρόμος και μια πολιτεία από τεχνίτες, εκθέσεις φωτογραφίας, μουσική, καλλιτέχνες, παραδοσιακά και σύγχρονα εδέσματα της πόλης, συνδέουν την παλιά πόλη με τη σύγχρονη, σε ένα ραντεβού με την ιστορία και το μέλλον της Λάρνακας.

 Κύριες Ειδήσεις

Translate »