Αύριο η 2η έκθεση Λefkart στο Ίδρυμα Φοίβου Σταυρίδη – Αρχεία Λάρνακας


Το ‘Ιδρυμα Φοίβου Σταυρίδη – Αρχεία Λάρνακας και το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά και Νέους, διοργανώνουν την 2η έκθεση του προγράμματος “Το Λευκαρίτικο Κέντημα-Πηγή Έμπνευσης”.

 

Η φετινή έκθεση με τίτλο “‘Λefkart II” διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου / Youth Board of Cyprus και θα φιλοξενείται στο Ίδρυμα Φοίβου Σταυρίδη-Αρχεία Λάρνακας από τις 25 Σεπτεμβρίου μέχρι 26 Οκτωβρίου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στο Ίδρυμα Φοίβου Σταυρίδη-Αρχεία Λάρνακας στο κτίριο της πρώην Οθωμανικής Τράπεζας την Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου ώρα 6 μ.μ.

Το πρόγραμμα παρακολούθησαν καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης, μέσα από σεμινάρια και εργαστήρια για την ιστορική εξέλιξη του λευκαρίτικου κεντήματος, την τεχνική κατασκευής και τη δυνατότητα χρήσης των στοιχείων του κεντήματος στις εφαρμοσμένες τέχνες. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την έκθεση των δημιουργημάτων των μαθητών στους οποίους έχει μεταδοθεί η πιο πάνω γνώση.

Το δημιουργικό σκεπτικό της έκθεσης βασίζεται στην προώθηση, διάδοση και γενικότερα στη στήριξη των έργων των μαθητών που βασίστηκαν στην ιδέα του Λευκαρίτικου κεντήματος.

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

 Κύριες Ειδήσεις

Translate »