4 μπαράκια ζωντανεύουν την Παλιά Σκάλα


Ένας μικρός, ιστορικός δρόμος, η οδός Κλεάνθη Καλογερά αναβιώνει

Η οδός Κλεάνθη Καλογερά υπήρξε για την Λάρνακα ότι ακριβώς η Ερμού για τη Λευκωσία. Ένας εμπορικός δρόμος με πληθώρα καταστημάτων όπου λειτουργούσε η ελληνοκυπριακή και τουρκοκυπριακή δημοτική αγορά.

Η Κλεάνθη Καλογερά βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Λαζάρου που ενώνει την οδό Παύλου Βαλσαμάκη (ο δρόμος που οδηγεί από την παραλία προς την πλατεία Αγίου Λαζάρου) με τη συμβολή των οδών Ερμού και Ζήνωνος Κιτιέως.

Σήμερα, ο πάλαι ποτέ εμπορικός δρόμος της Λάρνακας, η οδός Κλεάνθη Καλογερά άρχισε να ξεμουδιάζει και να γίνεται πόλος έλξης νεαρόκοσμου ένεκα των μαγαζιών που έκαναν εκεί την εμφάνισή τους.

Τα μπαράκια της Κλεάνθη Καλογερά

Old Market
Πρώτο έκανε την εμφάνισή τους στην περιοχή της Παλιάς Σκάλας το Old Market που έγινε πολύ σύντομα ένα από τα hot spot της πόλης. Αν είσαι πιο εναλλακτικός, αγαπάς την παλιά Λάρνακα, τα κτίσματα του περασμένου αιώνα και τα ψαγμένα κοκτέιλ το Old Market θα γίνει το στέκι σου. Τo απόλυτο gastro & cocktail bar στη ρετουσαρισμένη και γεμάτη ζωντάνια, Λαϊκή Γειτονιά, άλλαξε άρδην τα δεδομένα εστίασης ολάκερης της πόλης του Ζήνωνα. Εδώ θα πιείς τα καλύτερα, ίσως, κοκτέιλ της πόλης και αν πεινάσεις μπορείς να πάρεις κάτι από την σειρά των platters που θα βρεις στο μενού.
(99517699) Κλεάνθη Καλογερά 51, Λαϊκή Γειτονιά, Λάρνακα. Δ-Κ 12.00-02.00.

Mukta
Το Mukta είναι άλλο ένα γουστόζικο μαγαζί της Παλιάς Σκάλας που μας αρέσει. Μετά από μία πορεία χρόνων στη Λευκωσία το Mukta Caφe ‘n Bar Culture by Guru αναγεννήθηκε στη Λάρνακα. Εδώ θα απολαύσεις εκλεπτυσμένες προτάσεις από μία γκάμα ποτών και κοκτέιλ, ψαγμένα platters, κρασάκι, φαγητό αλλά και μουσικές επιλογές από τους resident Djs της πόλης. Ως «αδελφάκι» της γνωστής αλυσίδας Guru, το Mukta Caφe ‘n Bar Culture by Guru προσφέρει επιλογές φιλοξενίας σε ψηλά και χαμηλά τραπέζια, καναπέδες, και όταν ο καιρός το επιτρέπει, εξωτερικά τραπεζάκια, περιτριγυρισμένα από μια πλούσια παλέτα χρωμάτων. Αν πας Κυριακή μπορείς να πιεις δωρεάν ελληνικό καφέ από τις 15.00 μέχρι τις 17.00.
(99712117) Κλεάνθη Καλογερά 24, Λάρνακα. Δ-Κ 16.00-02.00.

Stories
Άλλο ένα παλιό κτήριο της οδού Καλογερά που μεταμορφώθηκε σε ένα σύγχρονο μαγαζί για καφέ και ποτό. Με τραπεζάκια έξω στο στενό δρομάκι από τη μία και τραπεζάκια στο εσωτερικό το Stories σου αφηγείται ιστορίες. Ένα all day μαγαζί για καφεδάκι, που αγαπά το κρασί, τα κοκτέιλ, την ανεβαστική μουσική τα σαββατόβραδα αλλά και τις live εμφανίσεις.  (97614983)

Blok
Η τελευταία άφιξη της Κλεάνθη Καλογερά ακούει στο όνομα Blok, σερβίρει signature και κλασικά κοκτέιλ, αγαπά όλα τα είδη της μουσικής και έχει ένα ιδιαίτερο περιβάλλον με χαμηλό φωτισμό και ιδιαίτερη μπάρα. Το μαγαζί προσφέρεται για after work drinks, απογευματινή έξοδο τις καθημερινές ή για ποτά και cocktail με την παρέα. Η κάβα κρασιών του μαγαζιού σου δίνει την ευκαιρία να επιλέξεις το κρασί της αρεσκείας σου μαζί με πιατέλες τυριών και αλλαντικών.
(97645830) Κλεάνθη Καλογερά 53, Λάρνακα. Τρ-Σ 18.00-02.00 & Κ 11.00-02.00. 

Πηγή: www.timeoutcyprus.com
timeoutΚύριες Ειδήσεις

Translate »