2+1 Λόγοι να επισκευτείς τα cafe της πόλης μας και να απολαύσεις τον καφέ σου


Η πόλη μας διαθέτει υπέροχα καφεστιατόρια που μπορείς να απολαύσεις λαχταριστούς καφέδες αλλά και εντυπωσιακά εδέσματα.  Για τους περισσότερους η επίσκεψη σε καφέ έγινε πλέον μια συνήθεια. Η καφεΐνη όπως όλοι γνωρίζουμε είναι στην κατηγορία των εθιστικών προϊόντων αλλά όμως κατέχει και τα θετικά της.

Το Larnaka Going Out μελέτησε και βρήκε

3 λόγους για να πίνεις τον καφέ σου περισσότερες φορές.

 

1.Σε κάνει πιο έξυπνο

Image result for καφές και εξυπναδα

Ακόμη και σε μέτριες, ανθρώπινες δόσεις- βελτιώνει σημαντικές εγκεφαλικές λειτουργίες. Αυξάνει την έκκριση αδρεναλίνης, η οποία μας κάνει πιο δεκτικούς στα ερεθίσματα που δεχόμαστε και έτσι αποκτούμε μια πιο έντονη συνειδητότητα. Συγχρόνως, με την έκκριση ντοπαμίνης, αυξάνει τη μνήμη αλλά και η ικανότητά μας για μάθηση.

 

2. Σε κάνει πιο όμορφο

Related image

Ναι, κιτρινίζει τα δόντια. Αλλά το ήξερες ότι έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και προστατεύει από την τερηδόνα; Επίσης, κόβει την όρεξη, ενεργοποιεί το μεταβολισμό και δεν παχαίνει. Μια κούπα (ή δύο ή πέντε) μαύρου καφέ χωρίς ζάχαρη και γάλα έχει μηδέν θερμίδες.Ακόμη,κόντρα στην κοινή πεποίθηση, ο καφές δεν προκαλεί αφυδάτωση. Βραχυπρόθεσμα έχει διουρητική δράση σε εκείνους που δεν τον πίνουν συστηματικά. Οι εθισμένοι δεν έχουν τίποτα να φοβούνται -ο καφές, όπως όλα τα ροφήματα, βοηθά να παραμείνουν ενυδατωμένοι.

3. Σε κάνει πιο υγιή

Image result for καφές και διαβήτης

 Ο καφές, στη σωστή δόση, είναι super food. Η σημαντικότερη -και δεν εννοούμε η καλύτερη αλλά η πιο διαδεδομένη- πηγή αντιοξειδωτικών.Επίσης,δυο κούπες καφέ μετά τη γυμναστική μειώνουν κατά το ήμισυ τους μυϊκούς πόνους.Ακόμη, ξέρουμε από την εμπειρία μας ότι ένας καφές διώχνει τον πονοκέφαλο, ακόμη και τις ημικρανίες.Το ήξερες αυτό; Συγχρόνως όμως βοηθά τον οργανισμό να απορροφήσει τα φάρμακα για τον πονοκέφαλο. Πολλά παυσίπονα περιέχουν καφεΐνη γιατί έτσι έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα με λιγότερη δραστική ουσία και, συνεπώς, λιγότερες παρενέργειες.Και τέλος μελέτες δείχνουν ότι η μέτρια κατανάλωση καφεΐνης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο του διαβήτη, του Πάρκινσον, του Αλτσχάιμερ, των χολόλιθων αλλά και κάποιων καρδιαγγειακών και ηπατικών παθήσεων. Εντάξει, οι γιατροί δεν θα σου προτείνουν τον καφέ σαν μέθοδο πρόληψης ή θεραπείας, αλλά πάλι δεν βλάπτει να το ξέρουμε.

 

 

 

 Δεν περίμενες αυτούς τους λόγους για να πίνεις περισσότερο

καφέ αλλά τουλάχιστον έχεις μάθει κάτι περισσότερο για αυτό που είσαι εθισμένος.Κύριες Ειδήσεις

Translate »