Τρεις αδερφές σε σκηνοθεσία Αθηνάς Κάσιου στο Δημοτικό Θέατρο Γ. Λυκούργου


Κεντρική Σκηνή
Τρεις αδερφές
του Άντον Τσέχωφ
σε σκηνοθεσία Αθηνάς Κάσιου  

Γιατί πετάνε οι γερανοί,
Γιατί γεννιούνται τα μωρά, γιατί υπάρχουν τ’ άστρα…

Η παράσταση του έργου του Άντον Τσέχωφ Τρεις αδερφές, σε σκηνοθεσία Αθηνάς Κάσιου, μετά την μεγάλη της επιτυχία στη Λευκωσία ξεκινά την περιοδεία της στην Λάρνακα την Τετάρτη 3 Μαου 2023, στις 20:30 στο Δημοτικό Θέατρο Γ. Λυκούργου.

Με μια εξαιρετική ομάδα διακεκριμένων συντελεστών και ηθοποιών, η σκηνοθέτιδα Αθηνά Κάσιου αναδημιουργεί το τσεχωφικό σύμπαν, φέρνοντάς το κοντά στο κρίσιμο σήμερα, με τη συνδρομή της νέας μετάφρασης από την Έρι Κύργια και της δραματουργικής επεξεργασίας του Joel Horwood. 

Γραμμένο το 1900 και χαρακτηρισμένο ως «κωμωδία» από τον ίδιο τον συγγραφέα, οι Τρεις αδερφές είναι ένα τετράπρακτο έργο για τις ανθρώπινες αδυναμίες, την περιπλοκότητα των σχέσεων, τη φθορά του χρόνου και τη διάψευση της ελπίδας για μια καλύτερη ζωή.

Σε μια μικρή απομακρυσμένη επαρχιακή πόλη μακριά από τη Μόσχα και σε ένα περιβάλλον στρατιωτικών ζουν οι τρεις αδερφές– Όλγα, Μάσια και Ιρίνα – μαζί με τον αδερφό τους Αντρέι. Βαλτωμένες στην πλήξη της καθημερινότητάς τους, εγκλωβίζονται σε αναμνήσεις από το «ένδοξο» παρελθόν, επινοούν ιστορίες και προσμένουν την επιστροφή τους στη Μόσχα, εκεί όπου η εκπλήρωση των ονείρων πραγματώνεται. Όσο το μέλλον πλησιάζει τόσο η αλλαγή απομακρύνεται, οι επιλογές τους γίνονται πιο άκαμπτες, τα όνειρα της νιότης διαλύονται και τη θέση του ενθουσιασμού και πάθους για αγάπη και ζωή παίρνει το αίσθημα της ματαίωσης.

Ο Τσέχωφ αποδίδει στα δραματικά πρόσωπα που δημιουργεί την έσχατη ευθύνη για τη διαμόρφωση της ζωής τους. Οι αναστολές, οι φόβοι και οι εσωτερικές προθέσεις προδίδονται όχι μέσα από αυτά που λέγονται αλλά κυρίως μέσα από τις παύσεις, τις σιωπές, τους υπαινιγμούς και το δυσδιάκριτο χιούμορ.

Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση: Έρι Κύργια
Σκηνοθεσία: Αθηνά Κάσιου
Επιμέλεια κειμένου-Δραματουργική επεξεργασία: Joel Horwood
Μουσική-Σχεδιασμός ήχου-Μουσική επιμέλεια: Αντρέας Τραχωνίτης
Σκηνικά-Κοστούμια: Λύδια Μανδρίδου
Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς
Βοηθός σκηνοθέτη-σκηνογράφου: Στέφανη Μουρούζη

Παίζουν:

Βασίλης Βασιλάκης, Νικόλας Γραμματικόπουλος, Γιάννης Καραούλης,
Ανδρέας Κούτσουμπας, Μαρίνα Μανδρή, Χριστίνα Παπαδοπούλου,
Αλέξανδρος Παρίσης, Αντρέας Πατσιάς, Λένια Σορόκου, Σπύρος Σταυρινίδης,
Ανδρέας Τσέλεπος, Αντωνία Χαραλάμπους, Νιόβη Χαραλάμπους, Γιώργος Χιώτης

Πληροφορίες / Εισιτήρια 

  • Λάρνακα: Δημοτικό Θέατρο Γ. Λυκούργου

Τετάρτη 3 Μαου 2023, 20:30 

Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00) 

Τιμές Εισιτηρίων: €12 / €6 (άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι με την επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου και άτομα κάτω των 25 ετών με την επίδειξη πολιτικής ταυτότητας)Κύριες Ειδήσεις

Translate »