Το Θέατρο Τσέπης παρουσιάζει αύριο το έργο “Το βέλος που δεν πληγώνει” στα Κύπρια


Τέσσερεις ηθοποιοί επί σκηνής ερμηνεύουν πολλούς ρόλους ενός κειμένου με χιούμορ, έντονη δράση, ευρηματικά σκηνικά και κοστούμια

 

Τρεις άνθρωποι γνωρίζονται κάτω από αντίξοες καταστάσεις κι ενώνουν την εξυπνάδα, τη δύναμη και το θάρρος τους για να μπορέσουν να σώσουν τους συμπολίτες τους. Γίνονται φίλοι και κυριαρχούν στο βασίλειό τους. Η εξουσία που παίρνουν στα χέρια τους θολώνει την κρίση τους και τους διχάζει. Τότε στο δρόμο τους θα εμφανιστούν ένας δράκος κι ένας νεαρός ιππότης, που θα γίνουν η αιτία να θέσουν σε εφαρμογή την παλιά τους τέχνη, τη μάχη με βέλη που δεν πληγώνουν.

Το Θέατρο Τσέπης παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Κύπρο, την παράσταση του Βασίλη Μαυρογεωργίου «Το βέλος που δεν πληγώνει». Τέσσερεις ηθοποιοί επί σκηνής ερμηνεύουν πολλούς ρόλους ενός κειμένου με χιούμορ, έντονη δράση, ευρηματικά σκηνικά και κοστούμια, μουσική, χορό, μάχες, δράκους και πολλές εκπλήξεις! Δοξάζουν την αγάπη και τη φιλία μεταξύ των ανθρώπων και χλευάζουν την κακία και τη μικροπρέπεια. Μια παράσταση που απευθύνεται τόσο στο παιδικό όσο και στο ενήλικο κοινό και ξυπνά τις ιδιαίτερες δυναμικές της ενσυναίσθησης του καθενός.

Το Θέατρο Τσέπης πρωτοεμφανίστηκε στην Κύπρο με το «Ποιος Ανακάλυψε την Αμερική» της Χρύσας Σπηλιώτη στη μνήμη της οποίας αφιερώνουμε τις παραστάσεις μας του 2019. Είχε προηγηθεί το «I am a Moon» της Zhu Yi (16ο International Manhattan Fringe Festival, Νέα Υόρκη). Ακολούθησαν το θέαμα «Τραμπάλα» του Ουίλιαμ Γκίμπσον, η «Απολυμένη» του Αντώνη Τσιπιανίτη και το «Φράνκι και Τζόνι» του Τέρενς Μαν Νάλι.
Το 2016 ανέβηκαν «Η Πριγκίπισσα και το Μπιζέλι…αλλιώς», της Μαρίας Σωκράτους, η «Οδύσσεια», η παράσταση για βρέφη «Στον κήπο μας» και η «Χλωροφύλλη» του Κώστα Μαννούρη. Το 2017 παρουσιάστηκαν το «Σχολείο Γυναικών» του Μολιέρου  και «Η Κλυταιμνήστρα στον Άδη» του Richard Vetere. Το 2018 έφερε το «Ο δάσκαλός μας εν τρολ» του Ντένις Κέλλι, (συνεργασία με Ομάδα Λουμπάγκο – Κέντρο Παραστατικών Τεχνών Μίτος) και το «Queens Boulevard (the musical)» του Charles Mee. Το 2019 συνεχίζουμε με την site specific παράσταση «Η Μυλωνού» που  παρουσιάζεται από τα μέσα Μαρτίου στο Μουσείο Μύλοι Χατζηγιώρκη στο Φρέναρος.

 

Συντελεστές:

Κείμενο: Βασίλης Μαυρογεωργίου
Σκηνοθεσία: Μάριος Θεοχάρους
Σχεδιασμός Σκηνικών/Κοστουμιών: Θέλμα Κασσουλίδου
Σχεδιασμός Φωτισμού: Βασίλης Πετεινάρης
Σχεδιασμός Ήχου: Δημήτρης Σπύρου
Σχεδιασμός Κίνησης: Μαρίνα Πογιατζή
Παίζουν: Μαριλένη Σταύρου, Ξένια Προδρόμου, Αθηνά Σάββα & Κωνσταντίνος Τσιόλης
Οργάνωση Παραγωγής: Ξένια Προδρόμου

 

ΛΑΡΝΑΚΑ
27.09.2019 @ 18.30
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

 

Check In Cyprus - ΑρχικήΚύριες Ειδήσεις

Translate »