Την Κυριακή πάμε σε μια διαφορετική φωτογραφική έκθεση στη Λάρνακα


Την Κυριακή 23.12.18 στις 18:00 ο συνδημότης μας Δημήτρης Μηνά εγκαινιάζει ένα δικό του ιδιαίτερο χώρο, ένα φωτογραφικό στούντιο. Τα εγκανία θα τελέσει ο Μάριος Κουκουμά, Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας. Η ιδιαιτερότητα του χώρου έγκειται στην ιδιαίτερη τεχνοτροποία αποτύπωσης της εικόνας η οποία καθιστά τον χώρο και τον καλλιτέχνη μοναδικό στην Κύπρο. Στον χώρο έχει δημιουργηθεί σκοτεινό δωμάτιο (dark room) για την άμεση εμφάνιση της φωτογραφίας με το αποτέλεσμα να είναι άκρως εντυπωσιακό.

 

Η τεχνική του wet plate είχε επινοήσει το 1851 ο Scott Archer όπου και σημάδεψε την ανακάλυψη του φωτογραφικού μέσου μαίι με την δαγκεροτυπία. Η τεχνική αυτη γίνεται αποκλειστικά με ειδικά χημικά φτιαγμένα απά τον φωτογράφο με πρώτες όλες όπως το κάλλιο το κάδμιο το θειοθειικό νάτριο και φυσικά καθαρή ασήμι.

 

Ambrotype process by Demetrios Mina

For all of you that are wondering what is wet plate photography and what is the procedure, we made a video !Special thanks to Koumis Antreas for this tremendous job he did (once again), and ofcourse all our thanks to Eira Korenicova for her excellent posing skills :)You can watch this procedure live during the opening party.

Posted by Antique Portrait Studio by Demetrios Mina on Monday, December 10, 2018

 

Ο φωτογράφος μετατρέπει με χημικά την επιφάνεια του αποτυπώνει γυαλί σε φωτοευαίσθητη και προχωρά σε φωτογράφιση απευθείας πάνω στην επιφάνεια με φωτογραφική μηχανή μεγάλου τύπου. Αμέσως μέσα στον σκοτεινό θάλαμο “εμφανίζει” την φωτογραφία με χημικά. Μια μοναδική εμπειρία να βλάπεις την φωτογραφία να εμφανίζεται μπροστά στα μάτια σου. Το τελικό αποτέλεσμα είναι γυαλί με ασήμι όπου πρακτικά καθιστό την φωτογραφία σαν κόσμημα.

 Κύριες Ειδήσεις

Translate »