Πραγματοποείται σήμερα η παρουσίαση Βιβλίου Εσπερινές Βιολογίες, του Κώστα Μαννούρη στην Αποθήκη 79


Το πρώτο βιβλίο του βραβευμένου θεατρικού συγγραφέα Κώστα Μαννούρη «Εσπερινές βιολογίες ̴ τέσσερα θεατρικά έργα» θα παρουσιαστεί στη Λάρνακα από τις Εκδόσεις Hippasus, την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020 στις 19:00, στην «Αποθήκη 79», Αγίου Λαζάρου 83.

 

Για τον συγγραφέα και το έργο του θα μιλήσει ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, καθηγητής Κωνσταντίνος Φελλάς.

Για το περιεχόμενο του βιβλίου θα μιλήσει η ηθοποιός και εκπαιδευτικός Ανθή Αντωνιάδου.

Αποσπάσματα από τα τέσσερα θεατρικά έργα που περιλαμβάνονται στον τόμο θα αναγνώσει η ηθοποιός και σκηνοθέτις Μαρίνα Βρόντη.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον συγγραφέα.

Την εκδήλωση θα συντονίζει η εκδότρια Ήρα Αιμιλιανίδου.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ο τόμος περιλαμβάνει τέσσερα θεατρικά έργα του βραβευμένου θεατρικού συγγραφέα Κώστα Μαννούρη. Τα εν λόγω έργα ανέβηκαν στη σκηνή κατά την πρώτη πενταετία της παρουσίας του στα θεατρικά πράγματα (2014-2019). Πρόκειται για τα «Απόψε θα πετάξω την τέφρα σου!» (βραβείο συγγραφής 2015 στο πλαίσιο των θεατρικών βραβείων Κύπρου), «Της οικίας ημών εμπιπραμένης» (βραβείο συγγραφής 2017), «Χλωροφύλλη» και «Ύπερος». Οι «Εσπερινές βιολογίες» μεταφέρουν με ενάργεια το συγγραφικό στίγμα του Μαννούρη, εκφράζοντας τη θεμελιώδη πεποίθησή του ότι, το εσπερινό φως του θεάτρου είναι σε θέση, ως αντίβαρο στην αδικία και την κακότητα, να φωτίσει τους βίους ανθρώπων που βρίσκονται στη σκιά και το περιθώριο. Μπορεί να δώσει φωνή σ’ αυτούς που μονολογούν ακατάπαυστα για ό,τι έγινε, για ό,τι δεν έγινε και για ό,τι θα μπορούσε να είχε συμβεί αν είχε πρυτανεύσει το κάλλος που μας άξιζε.

 

Πληροφορίες: 22 668618

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενοΚύριες Ειδήσεις

Translate »