Ο καφές Cold Brew για πρώτη φορά στα Costa Coffee


Σε μια καθ’ όλα καλοκαιρινή ατμόσφαιρα, το Costa Coffee παρουσίασε για πρώτη φορά στην Κύπρο τον πιο δροσιστικό καφέ που υπήρξε ποτέ, τον Cold Brew, στην παρουσία εκπροσώπων των ΜΜΕ, οι οποίοι έκαναν και την πρώτη επίσημη δοκιμή.

Όπως εξήγησε ο Ιγνάτιος Μητροφάνους, Διευθυντής Εκπαίδευσης και Ποιότητας του Costa Coffee, το Cold Brew είναι μια μέθοδος παρασκευής καφέ κατά την οποία η απόσταξη γίνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες. Η μέθοδος αυτή περιλαμβάνει τη βύθιση καβουρδισμένου καφέ σε κρύο νερό, προκειμένου να απελευθερωθούν οι φρουτώδεις γεύσεις του καφέ.

«Για πρώτη φορά στα Costa Coffee Κύπρου», ανέφερε ο κ. Μητροφάνους, «χρησιμοποιούμε μονοποικιλιακό χαρμάνι κολομβιανής προέλευσης που αποτελείται από κόκκους καφέ αράπικα.

Οι εκπρόσωποι τύπου είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πρώτοι τον αξέχαστα δροσιστικό Cold Brew και βίωσαν από κοντά την εμπειρία απόσταξης που χρειάζεται 20 ώρες προκειμένου να ολοκληρωθεί.

Εύλογο ερώτημα των παρευρισκόμενων, σ’ ότι αφορά τις 20 ώρες απόσταξης, ήταν η συχνότητα παραγωγής φρέσκιας δόσης για τους θαμώνες των καφεστιατορίων. Ο κ. Μητροφάνους απάντησε ότι έχει διευθετηθεί σχετικός μηχανισμός, βάσει του οποίου θα προσφέρεται φρέσκια δόση σε τακτά χρονικά διαστήματα προκειμένου να εξυπηρετούνται όλοι οι λάτρεις του Cold Brew.

Τέλος, οι εκπρόσωποι τύπου ενημερώθηκαν σχετικά για τις μεθόδους σερβιρίσματος του μοναδικού Cold Brew προσθέτοντας αρωματικά και άλλα υλικά, τα οποία όχι μόνο αναβαθμίζουν την ακαταμάχητη γεύση του, αλλά κρατάνε τις θερμίδες σε απίστευτα χαμηλά επίπεδα.

Το Cold Brew προσφέρεται από τις 6 Ιουλίου 2017, σε επιλεγμένα καταστήματα Costa Coffee σ’ ολόκληρη την Κύπρο και μέσω της υπηρεσίας delivery.Κύριες Ειδήσεις

Translate »