Ο Βροχοποιός


Η Κύρια Σκηνή του Θεάτρου «ΣΚΑΛΑ» θα εγκαινιάσει τη νέα θεατρική χρονιά ανεβάζοντας την ρομαντική κωμωδία του Ν. Ρίτσαρντ Νας «Ο Βροχοποιός» σε μετάφραση Δέσποινας Πυρκεττή και σκηνοθεσία Μόνικας Μελέκη σε επίσημη πρεμιέρα το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 – ώρα 8.30 μ.μ.

 

“Ο ΒΡΟΧΟΠΟΙΟΣ”.

“Ο ΒΡΟΧΟΠΟΙΟΣ”. Μια ρομαντική κωμωδία του Ν. Ρίτσαρντ Νας σε μετάφραση Δέσποινας Πυρκεττή και σκηνοθεσία Μόνικας Μελέκη θα δώσει την επίσημη πρεμιέρα της το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 – ώρα 8.30 μ.μ. και Τακτικές Παραστάσεις θα δίνονται : κάθε Σάββατο – 8.30 μ.μ. και Κυριακή – 6.30 μ.μ. στο Θέατρο «ΣΚΑΛΑ»- μέχρι 19 Μαρτίου

Posted by Theatro Skala Afull on Tuesday, February 14, 2017

 

 

ΤΟ ΕΡΓΟ
Οι δυτικές πολιτείες της Αμερικής παραλύουν κάτω από το βάρος παρατεταμένης ξηρασίας. Μια κοπέλα ζει με τον πατέρα και τους δύο αδελφούς της, που χολοσκούν για τα ζωντανά τους που ψοφούν όσο και για την αδελφή τους που οδεύει να γίνει γεροντοκόρη. Διότι η αλήθεια είναι πως η Λίζυ είναι μια άχαρη κοπέλα. Οι αδελφοί δοκιμάζουν ένα σωρό σχέδια για να την παντρέψουν, όλα εις μάτην. Ούτε και υπάρχει οποιαδήποτε ένδειξη ανακούφισης απ’ την στεγνή ζέστη. Όταν ξαφνικά, απ’ το πουθενά, εμφανίζεται ένας αλητήριος χαρακτήρας, γλυκομίλητος, με μεγαλεπήβολες ιδέες. Είναι βροχοποιός, υπόσχεται να φέρει βροχή για 100 δολάρια. Τρελή ιδέα! Μα είναι τόσο αναζωογονητικός και ευχάριστος ο βροχοποιός, που τελικά η οικογένεια συναινεί. Αρχίζουν μεμιάς να βαρούν μεγάλα χάλκινα τύμπανα για να αφυπνίσουν τον ουρανό, ενώ ο βροχοποιός κάνει τα μαγικά του στην κοπέλα, πείθοντάς την πως έχει μια πολύ δικιά της ομορφιά. Κι εκείνη το πιστεύει, όπως ο πατέρας της πιστεύει πως ο ξένος μπορεί να φέρει βροχή. Κι όντως έρχεται βροχή, όπως έρχεται και η αγάπη.

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Όταν η ξηρασία χτυπά τα καταπράσινα λιβάδια της εύφορης δύσης, το πράσινο εξαφανίζεται και ο θάνατος γίνεται πλέον κάτι ψηλαφητό. Οι συνέπειες στη βλάστηση και τα ζωντανά καταγράφονται στις ψυχρές στατιστικές του Υπουργείου Γεωργίας. Μα αυτό που συμβαίνει στους ανθρώπους των δυτικών πολιτειών, πέρα απ’ τα μετρήσιμα, φρικτά φαινόμενα της αιφνίδιας φτώχειας και της έλλειψης ουσίας – είναι μια απροσμέτρητη και εμπύρετη αίσθηση απόγνωσης. Δεν θα ξανάρθει βροχή. Η γη θα μείνει για πάντα στεγνή. και σ’ ολόκληρο τον ουρανό δεν υπάρχει μια υποψία ανάνηψης.

Εντούτοις, οι σοφοί άνθρωποι όπως ο ΧάρυΚάρυ, ξέρουν από καρτερικότητα. Ξέρουν ότι η γη δεν θα διψά εσαεί. Ξέρουν ότι μια μέρα θα ξυπνήσουν πάλι και η υγιή θα είναι καταπράσινη. Οι νέοι, όπως η κόρη του, η Λίζυ, δεν μπορούν να γνωρίζουν αυτό το πράγμα με την ίδια βεβαιότητα που έχει εκείνος. Παρότι έξυπνη, δεν είναι σε θέση να το ξέρει. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να μετρά τα πεφταστέρια και να ελπίζει.

Το έργο είναι τοποθετημένο σε μια τέτοια άνυδρη περιοχή, τη στιγμή που η ελπίδα της Λίζυ λυγίζει. Είναι κωμωδία αλλά και ρομάντζο για τρεις λόγους: επειδή οι ελπίδες της Λίζυ και του Χάρυ, του Τζιμ και του Αστρολέοντα και του Φάιλ είναι η μετεξέλιξη της οριστικότητας σε ευλογία, επειδή οι άνθρωποι στο έργο είναι άξιοι και γεμάτοι αγάπη ο ένας για τον άλλο – και κυρίως επειδή δεν ευλογούνται πάντα οι ελπίδες των άξιων.

Συντελεστές:
Μετάφραση : Δέσποινα Πυρκεττή
Σκηνοθεσία : Μόνικα Μελέκη
Σκηνικά – Κοστούμια : Ρέα Ολυμπίου
Μουσική : Χρίστος Ανδρέου
Κινησιολογία : Αλεξάντερ Ιλίεφ

Ηθοποιοί : Ανδρέας Μελέκης, Θανάσης Δρακόπουλος, Σοφοκλής Κασκαούνιας, Μιχάλης Χρίστου, Λουκάς Λουκά. Κριστιάνα Γεωργίου, Φοίβος Γεωργιάδης.

Παραστάσεις:

Πρεμιέρα: Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 – Ώρα 8.30 μ.μ.

Τακτικές Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο – 8.30 μ.μ. και Κάθε Κυριακή 6.30 μ.μ.

Πληροφορίες/Κρατήσεις : τηλ. 24652800/1 – 99490102

Ποτε

Κάθε Σάββατο και Κυριακή
Από: Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου, 2017
Μέχρι: Κυριακή, 9 Απριλίου, 2017
Ώρα: 20:30 (Κυρ:18:30)

Που

Κυριάκου Μάτση 15
Λάρνακα, Λάρνακα 6015, Κύπρος
Τηλέφωνο: 24652800

Επικοινωνια

Τηλέφωνο: 99490102
Πηγή : www.cyprusevents.net


Κύριες Ειδήσεις

Translate »