Μια θεματική έκθεση έρχεται στην Καλαβασό


Το Δώστου Chance διοργανώνει την εκπαιδευτική και θεματική έκθεση Redesign Fashion Thematic Exhibition, τον Σεπτέμβριο στην Καλαβασό.

Μια θεματική έκθεση που στοχεύει μέσω της εκπαίδευσης, της δημιουργικότητας και της βιωματικής μάθησης, να δώσει μια κριτική ματιά στις συνέπειες της μόδας, τόσο για τους παραγωγούς όσο και για το περιβάλλον. Πιο συγκεκριμένα, ενθαρρύνει την ευαισθητοποίηση των επισκεπτών και σκοπεύει να βελτιώσει τη συμπεριφορά του επισκέπτη προς τη βιώσιμη μόδα.

Η ιδέα μπορεί να χαρακτηριστεί ως υποστηρικτική στις παραδόσεις, την τοπική οικονομία και τη βιώσιμη – συνειδητή κατανάλωση. H έκθεση είναι χωρισμένη σε δωμάτια, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα κακώς κείμενα στο χώρο της μόδας.

Στόχος της έκθεσης είναι να προωθήσει σπουδαίες πρωτοβουλίες που με βιώσιμες επιλογές επιφέρουν θετική αλλαγή στη βιομηχανία τόσο της μόδας όσο και των συναφών πλαισίων παραγωγής σε κοινωνικό και περιβαλλοντικό επίπεδο.

Αποστολή μας είναι η ευαισθητοποίηση! Πρέπει να καταλάβουμε ότι ως καταναλωτές, η φωνή μας, αλλά κυρίως οι καταναλωτικές μας συνήθειες, έχουν την δύναμη να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο. ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ να το κάνουμε αυτό.

*** Η έκθεση έχει σχεδιαστεί για το Ευρωπαϊκού Διαγωνισμό Κοινωνικής Καινοτομίας του 2020 Reimagine Fashion. Επίσης έχει επιλεχθεί για Επιχορήγηση από τον οργανισμό νεολαίας στα πλαίσια του Προγράμματος «Πρωτοβουλίες Νέων».

Είσοδος Δωρεάν.
2η Εβδομάδα έκθεσης Ημερομηνίες: 17-19 Σεπτεμβρίου
Ωράριο: 16:00 – 22:00
Τοποθεσία: Πολιτιστικό Κέντρο και Μουσείο Καλαβασού (Πλατεία Καλαβασού)

 Κύριες Ειδήσεις

Translate »