Μελλισοχώρια Ορεινής Λάρνακας: Εννέα χωριά που είναι γνωστά για την ποιότητα του μελιού που παράγουν (ΒΙΝΤΕΟ)


Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας λανσάρει βίντεο που προβάλλει δραστηριότητες που μπορεί να απολαύσει ο επισκέπτης

Στα πλαίσια της προώθησης των Δρόμων του Μελιού, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας (ΕΤΑΠ) έχει λανσάρει βίντεο που προβάλλει δραστηριότητες τις οποίες μπορεί ο επισκέπτης ν’ απολαύσει στα συνολικά εννέα Μελισσοχώρια της Ορεινής Λάρνακας.

Σε ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται ότι «τα συγκεκριμένα χωριά, τα οποία είναι γνωστά για την παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας μελιού, συγκεντρώνουν αρκετά μελισσοκομεία και ένα μεγάλο αριθμό κυψελών ενώ μελισσοκόμοι της περιοχής προσφέρουν διαδραστικά προγράμματα και περιηγήσεις. Τα Μελισσοχώρια της Ορεινής Λάρνακας είναι η Ορά, η Οδού, η Λάγια, η Βάβλα, η Μελίνη, ο Κάτω Δρυς, η Βαβατσινιά, οι Αγίοι Βαβατσινιάς και τα Κάτω Λεύκαρα και στην περιοχή διοργανώνονται τρία ετήσια φεστιβάλ που έχουν θεματική το Μέλι και τη Μελισσοκομία».
Οι δραστηριότητες που προβάλλονται στο βίντεο  που λανσάρει η εταιρεία «είναι, μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα «Γίνε μελισσοκόμος για μια μέρα», οι μελισσοκομικές περιηγήσεις, τα βιωματικά εργαστήρια δημιουργίας καλλυντικών, κεριών και άλλων χειροτεχνιών με βάση το μέλι και το κερί της μέλισσας, η γευσιγνωσία μελιού καθώς και οι θεματικές εκδηλώσεις. Παρουσιάζονται επίσης τα οικολογικά «ξενοδοχεία» Μελισσών, το Μουσείο Μέλισσας και Κεντήματος στον Κάτω Δρυ, το Μελισσόπαρκο στη Μελίνη και η Διαδρομή «Το Ταξίδι της Γνώσης της Μέλισσας» στην Οδού».

Επιπρόσθετα «προβάλλονται παραδοσιακά εδέσματα με συστατικό το μέλι όπως λουκουμάδες και παστελάκι, εφόσον ευρύτερος στόχος είναι η διαφύλαξη και προώθηση των τοπικών συνταγών με το συγκεκριμένο ευεργετικό προϊόν και η ενθάρρυνση των εστιατορίων της περιοχής να εντάξουν στο μενού τους συνταγές με μέλι».

Η ΕΤΑΠ Λάρνακας «σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Τουρισμού και το Δίκτυο Τροόδους, που ξεκίνησαν την όλη πρωτοβουλία – επιδιώκουν να δημιουργήσουν μια ξεκάθαρη ταυτότητα για τα «Μελισσοχώρια» της Ορεινής Λάρνακας καθότι πρόκειται για μια δράση αειφόρα η οποία συμβάλλει μεταξύ άλλων στην τουριστική ανάπτυξη και στην αναζωογόνηση της ζωής στην ύπαιθρο».

Δείτε το βίντεο για τα Μελισσοχώρια της Ορεινής ΛάρνακαςΚύριες Ειδήσεις

Translate »