Λάρνακα: Έτσι θα μοιάζει το πάρκο «ΣΑΛΙΝΑ» των €2,4 εκατ. (Φώτος)


Πηγή: brief.com.cy

Βγήκε με διαγωνισμό ο Δήμος Λάρνακας – Τι θα περιλαμβάνει  το έργο

Διαγωνισμό για την δημιουργία του Δημοτικού Πάρκου «ΣΑΛΙΝΑ» προκήρυξε ο Δήμος Λάρνακας.

Σύμφωνα με τα έγγραφα του διαγωνισμού, το έργο θα κοστίσει γύρω στα  €2.414.000 και κατασκευάζεται στα πλαίσια της προσπάθειας του Δήμου Λάρνακας για δημιουργία και ανακατασκευή νέων χώρων πρασίνου στην πόλη αλλά και στα πλαίσια της ωρίμανσης των νέων έργων.

Όσο αφορά την χρηματοδότηση του, το έργο δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Κυπριακή Δημοκρατία και τον Δήμο Λάρνακας. 

 

RIA COURT 71 – Το έργο του Ομίλου Λειβαδιώτη που θα γειτνιάζει με το μοναδικό πάρκο ΣΑΛΙΝΑ

 

Σημειώνεται ότι το έργο θα γίνει στο χώρο πρώην Κατοικίας Επάρχου και Αστυνομικού Διευθυντή, για χρήση από τους δημότες.

Ο σχεδιασμός του θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

  • χώρους ενεργητικής και παθητικής ψυχαγωγίας
  • υγιή ανάπτυξη και αναζωογόνηση του αστικού περιβάλλοντος
  • βελτίωση και προβολή του χώρου με εμπλουτισμό της υφιστάμενης φύτευσης, με  κατάλληλη τοπιοτέχνηση και με την ένταξη σύγχρονων στοιχείων που να συνάδουν με το χώρο
  • δημιουργία νέων θέσεων εργασίας τόσο κατά την κατασκευή του πάρκου, όσο και κατά τη λειτουργία του, βελτίωση των περιβαλλοντικών παραμέτρων με σωστό σχεδιασμό προσέλκυση των κατοίκων και επισκεπτών όλων των ηλικιών
  • διευρυμένη πρόσβαση και χρήση για ΑΜΕΑ
  • λειτουργική, αισθητική και ποιοτική βελτίωση του χώρου
  • συσχέτιση του χώρου με τη γύρω περιοχή και  με το χώρο του Δημοτικού Κήπου Λάρνακας

v

Σύμφωνα με τον Δήμο Λάρνακας, η ανάπλαση του χώρου θα είναι τέτοια ώστε να αποτελέσει πνεύμονα πρασίνου και σημείο ψυχαγωγίας, άθλησης, ανάπαυσης και κοινωνικής συναναστροφής.

Στόχος είναι, σύμφωνα με τον Δήμο, να δοθεί στην περιοχή και γενικά στο κέντρο της πόλης, χαρακτήρας και  ατμόσφαιρα που  να ικανοποιεί τις προσδοκίες των  κατοίκων της αλλά και των επισκεπτών. Επίσης, στόχος είναι η επίτευξη αειφορίας σε σχέση με την βελτίωση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής.

Η διάρκεια εκτέλεσης της σύμβασης υπολογίζεται σε 30 μήνες, συγκεκριμένα  οι πρώτοι 18 μήνες αφορούν την ημερομηνία έναρξης του έργου μέχρι την έκδοση του Πιστοποιητικού Παραλαβής και μετέπειτα οι 12 μήνες αφορούν την περίοδο ευθύνης ελαττωμάτων.

Οι προσφορές μπορούν να υποβληθούν μέχρι τις 16/12/2022 και ώρα 12:00 το μεσημέρι, μέσω του Ηλεκτρονικού Συστήματος Σύναψης Συμβάσεων (eProcurement) στον χώρο του διαγωνισμού.

Σύμφωνα με τον Δήμο Λάρνακας, η μελέτη του έργου έγινε από την αρχιτέκτονα κα. Έλενα Σοφιανού-Ολυμπίου με ομάδα συμβούλων μελετητών, η οποία απέσπασε το πρώτο βραβείο στο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό για τη δημιουργία του «Δημοτικού Πάρκου Σαλίνα».

Δείτε πως θα μοιάζει το πάρκο:

tjr

trh

 

 

ivu

uigl

luf

ys

uykdluigΚύριες Ειδήσεις

Translate »