Βύρας: Στολισμένη χριστουγεννιάτικα απ’ άκρη σ’ άκρη φέτος η Λάρνακα


Πηγή: ΚΥΠΕ / Κεντρική φώτο: Τάσος Αναστάση 

Στολισμένη απ’ άκρη σε άκρη χριστουγεννιάτικα είναι φέτος η Λάρνακα, μετά την πανδημία, την οικονομική κρίση και τον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο, ανέφερε ο Δήμαρχος της πόλης, Ανδρέας Βύρας, προσθέτοντας ότι τα Χριστούγεννα στη πόλη θα είναι «μαγικά».

Ο κ. Βύρας είπε ότι για τη Λάρνακα «τα Χριστούγεννα είναι μια ευκαιρία να δώσουμε επιλογές στην οικογένεια, τους συμπολίτες και τους επισκέπτες της πόλης, αφού οι εποχές που ζούμε δεν είναι και οι πιο εύκολες. Οι συνέπειες της πανδημίας βρίσκονται ακόμα στην κοινωνία, η οικονομική κρίση είναι διάχυτη σε όλο τον κόσμο ενώ οι συνέπειες της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, έχουν τον αντίκτυπο τους σε όλες τις χώρες του πλανήτη».

Φέτος η Λάρνακα, συνέχισε, «είναι γεμάτη με αισιοδοξία, ελπίδα, θέληση και πνεύμα συνεργασίας για να ξεπεράσουμε όλοι μαζί τα προβλήματα αυτά και να πετύχουμε πολλά για το καλό των συμπολιτών μας και όχι μόνο. Η Λάρνακα από την αρχή του Δεκέμβρη έγινε μια μεγάλη οικογένεια που αγκαλιάζει με θαλπωρή και ζεστασιά όλους, Λαρνακείς, επισκέπτες από άλλες πόλεις και τουρίστες».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Βύρας είπε πως «φέτος η πόλη μας έχει στολιστεί χριστουγεννιάτικα από άκρη σε άκρη, δηλαδή το ιστορικό εμπορικό κέντρο, η παραλία των Φοινικούδων, διάφορα κύρια σημεία της Λάρνακας όπως τα φώτα τροχαίας που βρίσκονται έξω από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, πλατείες, ακόμα και κυκλικοί κόμβοι, προσπαθώντας να δοθεί ένα μήνυμα αισιοδοξίας και χαράς στον κόσμο. Στόχος μας είναι να δώσουμε στην καθημερινότητα και τη ρουτίνα των Λαρνακέων χρώμα, χαρά και ευτυχία για όλους, ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά».

May be an image of 3 people and outdoors

Ανέφερε ακόμα ότι «από την αρχή Δεκεμβρίου ο Δήμος προγραμμάτισε και πραγματοποιεί διάφορες εκδηλώσεις σε αρκετά σημεία της πόλης μεταξύ αυτών και το ιστορικό εμπορικό κέντρο το οποίο στολίστηκε χριστουγεννιάτικα. Οι καταστηματάρχες του συγκεκριμένου κέντρου έχουν στολίσει τα καταστήματος τους και ο κόσμος μπαινοβγαίνει κάνοντας τα ψώνια του υπό τους ήχους χριστουγεννιάτικων τραγουδιών και μελωδιών».

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που περπατούν, πλήθος και οδός

Σχεδόν καθημερινά, συνέχισε, «πραγματοποιούνται σε διάφορα σημεία της πόλης αρκετές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή χορωδιών και σχολών χορού, ενώ πραγματοποιούνται φιλανθρωπικά παζαράκια και χριστουγεννιάτικες αγορές από διαφόρους συνδέσμους και φορείς. Ταυτόχρονα ο Αγιος Βασίλης επισκέφθηκε το ιστορικό εμπορικό κέντρο και κυβερνητικούς προσφυγικούς οικισμούς, φέρνοντας ζεστά χαμόγελα στο κοινό του».

Ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών, αλλά και των μεγάλων, σημείωσε ο Δήμαρχος Λάρνακας «βρίσκεται κάτω το μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο που στήθηκε στην Πλατεία Ευρώπης και πρόθυμος βγάζει φωτογραφίες με τον κόσμο και συνομιλεί με τα μικρά παιδιά, στα οποία δίνει και μικρά δωράκια».

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, χριστουγεννιάτικο δέντρο και εξωτερικοί χώροι

Ο Ανδρέας Βύρας αναφέρθηκε και στη φιλοξενία, για πρώτη φορά στην πόλη και συγκεκριμένα στην Πλατεία Ευρώπης, της Christmas Land της Εταιρείας «Πάρκο Παλιάτσο». Το συγκεκριμένο πάρκο άνοιξε τις πύλες του στο κοινό την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου και θα παραμείνει ανοικτό μέχρι και τις 8 Ιανουαρίου 2023», είπε και σημείωσε πως η παρουσία του συγκεκριμένου πάρκου είναι μια πρωτοβουλία του Δήμου Λάρνακας με την εταιρεία Petrolina.

May be an image of 3 people and outdoors

Σημείωσε ακόμα ότι «από τις 27 μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν διάφορες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από διάφορα μουσικά θεατρικά και χορευτικά σχήματα στις Πλατείες Ερμού, Παλλάς, Αγίου Λαζάρου και Αρμενικής Εκκλησίας. Επίσης σε διάφορα σημεία της πόλης όπως στην αναπαλαιωμένη Πλατεία Ζουχούρι πραγματοποιήθηκε το Christmas Food Festival, ενώ εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σχεδόν καθημερινά και στη μαρίνα της Λάρνακας η οποία άνοιξε τις πύλες της για το κοινό.

No photo description available.

Ο κ. Βύρας ευχήθηκε σε όλο τον κόσμο «Καλά Χριστούγεννα» και «Καλές Γιορτές», ενώ εξέφρασε «θερμές ευχαριστίες στην εταιρεία Πετρολίνα, τον μεγάλο χορηγό των φετινών εορτασμών, που πάντοτε βρίσκεται δίπλα στον Δήμο και στους δημότες. Ευχαριστίες εκφράζει ο Δήμος και σε όλους όσοι με διάφορους τρόπους μάς βοηθούν και μας συμπαραστέκονται σε οποιεσδήποτε εκδηλώσεις διοργανώνουμε για τους Λαρνακείς».

May be an image of 8 people and outdoors

 

 Κύριες Ειδήσεις

Translate »