Ένα αλλιώτικο καλοκαίρι θα προσφέρει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας


Εκδηλώσεις όπως vegan εργαστήρια μαγειρικής και μουσικές βραδιές, διοργανώνει το καλοκαίρι, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Κέντρου αναφέρεται ότι «η ορεινή Λάρνακας, βρίσκεται στο κέντρο των τριών μεγάλων πόλεων της Κύπρου και είναι μια πανέμορφη περιοχή με κρυμμένους θησαυρούς. Η Λάρνακα, είναι η αρχαιότερη πόλη της Κύπρου με ιστορία πέραν των 4.000 χρόνων, ενώ στην ευρύτερη περιοχή συναντώνται αξιόλογοι νεολιθικοί οικισμοί στη Χοιροκοιτία και στην Καλαβασό».

Προστίθεται ότι «η ορεινή Λάρνακας απαρτίζεται από τις 18 κοινότητες που προβάλλονται μέσα από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας που βρίσκεται στη Σκαρίνου. Είναι μια αναδυόμενη τουριστικά περιοχή με πολιτιστικό πλούτο και κρυμμένους πολιτιστικούς θησαυρούς».

Η βραβευμένη αυτή περιοχή «διαθέτει μια μακρά πορεία ιστορικής και πολιτιστικής εξέλιξης και χαρακτηρίζεται από ένα πολιτισμικό «μωσαϊκό», αποτελούμενο από αρχαιολογικούς χώρους, εκκλησίες και μοναστήρια, παραδοσιακούς οικισμούς, παραδοσιακές τέχνες και επαγγέλματα. Στην περιοχή βρίσκεται μεγάλος αριθμός αγροτουριστικών καταλυμάτων, έτοιμα να υποδεχθούν τους επισκέπτες λαμβάνοντας όλα τα προστατευτικά μέτρα υγείας για την ασφάλεια όλων».

Ο επισκέπτης μπορεί να βρει στην περιοχή εστιατόρια, εργαστήρια/ καταστήματα και επισκέψιμοι χώροι που έχουν λάβει το σήμα ποιότητας «Taste» του υφυπουργείου Τουρισμού.

Για το καλοκαίρι έχουν διοργανωθεί διάφορες εκδηλώσεις μεταξύ των οποίων Vegan Εργαστήρια Μαγειρικής και καλοκαιρινές διακοπές, μουσική βραδιά οινογευσιγνωσίας στις 26 Ιουνίου στο Κτήμα Χριστούδια και νύχτες Ιούνη με την τραγουδίστρια Στέλλα Γεωργιάδου στο Κτήμα Γεωργιάδη, η οποία με στόχο την προσέλκυση περισσοτέρων επισκεπτών στην περιοχή και ύστερα από πρωτοβουλία των μελών του δικτύου του βραβευμένου Άριστου Προορισμού «Ορεινή Λάρνακας», αναδείχθηκε Πρέσβειρα της πρωτοβουλίας «Φέτος #μένουμεΚύπρο και πάμε #orinilarnakas»».

Σημειώνεται στον κατάλογο προορισμού Αριστείας περιλαμβάνονται 18 Κοινότητες που είναι οι Αγιοι Βαβατσινιάς, Αγιος Θεόδωρος, Βαβατσινιά, Βάβλα, Δελίκηπος, Καλαβασός, Κάτω Δρυς, Κάτω Λεύκαρα, Κόρνος, Κοφίνου, Λάγια, Μελίνη, Οδού, Ορά, Σκαρίνου, Τόχνη, Χοιροκοιτία και Δήμων Λευκάρων.

Πληροφορίες για την περιοχή οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Instagram ως «Orini Larnakas».Κύριες Ειδήσεις

Translate »